Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenLeer zelf een houten meubel maken

Leer zelf een houten meubel maken

Hout lijmen. Als je weleens een video van mij heb gekeken, waar ik houtlijm gebruik, dan weet je dat ik daar geen ster in ben. Sterker nog, ik ben er super slecht in. Ons houten tafelblad lijmde ik per ongeluk aan de werkbank vast en een simpel bakje mislukte telkens. Apentrots ben ik dan ook dat ik nu een super leuk bijzettafeltje/boekenrek in elkaar heb gelijmd. En ik heb er geen enkele lijmklem voor aangeraakt.

Hoe dan? Vraag jij je misschien af. In samenwerking met Pastimaak volgde ik de online kluscursus Okra. Je leert hierin een eigen houten meubel te maken door plankjes aan elkaar te lijmen. In het kluspakket zitten daarvoor 8 plankjes, schilderstape, houtlijm, schuurpapier en 2 stukjes hout om je meubel eventueel op te hangen. Je hebt verder helemaal geen gereedschap nodig. Echt? Ja echt!

Het leuke aan deze kluscursus is dat je jouw fantasie ook de vrije loop kan laten gaan. Zo kun je van het bijhorende DIY-pakket een kastje, kruk, tafeltje, wandplank, kapstok of een krabmeubel voor je kat maken. Na even puzzelen koos ik ervoor om een bijzettafeltje te maken met opbergruimte voor boekjes of tijdschriften.

Wonder boven wonder is het nog gelukt ook! Dit is mede doordat de plankjes verstek gezaagd zijn. Zo kun je er allerlei verschillende vormen mee maken en vastlijmen met de tapetruc. Je kunt hiermee zelf speciale lijmverbindingen maken, zoals een plankje midden op een ander plankje.

Ik moet bekennen: ik had er een hard hoofd in. Normaal lijm ik namelijk hout door het gebruik van tig lijmklemmen en dan lukt het al niet goed. Hoe zou schilderstape wel lukken? Toch volgde ik netjes de uitgebreide online instructies en keek aandachtig de video tutorials (heel handig en duidelijk!). Wat ik leerde: schilderstape is blijkbaar sterk genoeg om als een soort lijmtang te fungeren. Ik lijmde dus mijn verzonnen meubel in elkaar en plakte er voor de zekerheid toch nog een paar extra stroken tape.

Daarna was het tijd om de lijm 24 uur te laten drogen en de tape weer te verwijderen. En zowaar, mijn zelfgemaakte houten meubel viel niet direct uit elkaar. Top! Maar de ultieme test moest nog komen: zou het ook als plantentafel werken? Ik plaatste onze zware plantenpot erop en … JA! Ik heb gewoon met dit DIY-pakket een houten meubel gelijmd. Zelfs een super stevig meubel.

En het mooiste van dit alles: ik heb ook nog wat nieuws geleerd.

Ik heb direct zin om nog meer houten meubels te creëren met houtlijm en schilderstape. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een poppenbedje? Of een poppenhuis?

Ook aan de slag? Bestel hier ook een online kluscursus

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights