Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Kunstgras uitrollen: Zo doe je dat!

Kunstgras kan op elke ondergrond gelegd worden. Zelfs op beton en bestrating kan het gebruikt worden als bodembedekking bijvoorbeeld op het balkon. Het meeste werk bij het leggen van een kunstgrastapijt betreft de voorbereiding. Het afgegraven en egaliseren van de grond en te zorgen voor een goede drainage.

Egaliseren

Het egaliseren van de grond dient precies te gebeuren. Na het afgraven van de grond van zo’n 15 centimeter dient het oppervlakte vlak te zijn. Het is onvoldoende om de grond aan te stampen met de voeten. Met een drilmachine dient de grond verdicht te worden. Plaats betonbanden als randbevestiging. Na de egalisatie van de grond wordt een onderdoek geplaatst. Dit doek dient als bescherming voor het kunstgras tapijt. Het zorgt voor een stabiele ligging en het voorkomt dat er onkruid in het tapijt groeit.

Uitrollen

Kunstgras wordt geleverd in rollen met een bepaalde breedte. Bij het leggen dient de vezelrichting altijd gericht te worden richting het huis. Het uitrollen van de mat dient plooivrij te worden gedaan. De mat kan op maat gesneden worden. De hechting van meerdere breedten gebeurt met verlijmen. Dit gebeurt met een zelfklevende band waarmee delen kunstgras vastgezet worden. Dit is een precisiewerkje. Zorg voor een rechte, strakke naad zodat de verlijming onzichtbaar wordt.

Strooizand

Het aanbrengen van speciale haken zorgt er voor dat het tapijt op zijn plek blijft. Plaats deze in de hoeken en zijkanten. Strooizand zorgt eveneens voor stabilisatie. Met het zand krijgt het kunstgras gewicht en blijven de vezels overeind staan.

Tapijt

Kunstgras is een soort tapijt ontwikkeld om de aspecten van natuurgras zo dicht mogelijk te benaderen. Alhoewel het de bedoeling is om een natuurlijk product te imiteren wordt kunstgras uitsluitend uit synthetische materialen gemaakt. Er zijn enorm veel voordelen aan kunstgras. Geen modder, geen plassen en altijd een perfect groen veld. Zaaien, maaien, bemesten is allemaal verleden tijd en dat bespaart tijd en geld. Als u meer wilt genieten van uw tuin en minder tijd wilt besteden aan het onderhoud ervan dan is kunstgras de oplossing.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights