Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenKlusbenodigdheden: Steigers

Klusbenodigdheden: Steigers

Vanwege de veiligheid is in de bouw het gebruik van een steiger al jaren verplicht. Logisch! Een wiebelende trap is namelijk best gevaarlijk en soms gewoonweg te laag om overal bij te kunnen. Zelf gebruikten wij daarom ook een diverse soorten steigers in en rondom het huis. Dat maakte het verven van het plafond bijvoorbeeld een stuk makkelijker!

trap versus steiger

Verschillende steigers

Steigers heb je in allerlei soorten. Zo bestaan er rolsteigers, kamersteigers, vouwsteigers en daksteigers. Welk steiger voor jouw klus het beste is, hangt af van de ruimte, hoeveel personen erop moeten kunnen te staan en de klus zelf.

Rolsteigers

Een rolsteiger is eigenlijk de meest voorkomende steiger. Het fijne hiervan is dat de steiger wielen heeft met een spindel. De rolsteiger kan daardoor horizontaal vlak gesteld worden en dus ook op een oneven ondergrond gebruikt worden. Dat is erg handig als je buiten aan het verbouwen of klussen bent. Een rolsteiger wordt daardoor ook veel gebruikt voor werkzaamheden buiten en klusjes aan het huis, zoals het schilderen van de gevel of het repareren van de dakgoot.

Kamersteigers

Voor werkzaamheden en klusjes in huis bestaat de speciaal ontworpen kamersteiger. Dit soort steiger is vaak wat compacter dan een rolsteiger en past zelfs door een standaard deuropening. De steiger is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de zwenkwielen en ideaal om bijvoorbeeld het plafond te schilderen.

Een kamersteiger is ook handig om de ruimte te stuccen.

Daksteigers

Ga je aan de slag op dak? Kies dan voor een speciale daksteiger (ook bekend als schoorsteensteiger of dakkapelsteiger). Een daksteiger kan namelijk op of tegen een schuin dak worden opgebouwd. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld een dakkapel gaat plaatsen of een schoorsteen gaat vervangen.

Vouwsteigers

Als laatste heb je nog een vouwsteiger. Dit soort steiger wordt vaak gebruikt door professionals bij korte bouw- of onderhoudswerkzaamheden. De vouwsteiger is namelijk snel op locatie uit te vouwen en op te bouwen.

Steiger kopen of huren

Heb jij een steiger nodig? Dan kun je er gemakkelijk eentje kopen of huren. Het is daarbij slim om even te kijken wat rendabel is voor jou. Heb je de steiger bijvoorbeeld voor een lange tijd nodig? Dan kan kopen de beste optie zijn. Heb je maar één dag een steiger nodig? Vaak is huren dan het meest voordelig.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights