Kleurvlak verven: zo doe je dat!

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Wil jij jouw muur eens ‘anders’? Met een klein beetje verf kun je al een groot verschil maken. Hoe? Door een kleurvlak te verven!

Een kleurvlak heb je in allerlei vormen; van een vierkant tot cirkel en van strepen tot een lambrisering. Zo’n kleurvlak op de muur geeft de ruimte direct een geheel andere uitstraling en je kunt ook nog eens experimenteren met kleur. Gebruik het vlak als eyecather of om een meubelstuk, zoals de bank of kast nog mooier uit te laten komen. Ook zijn kleurvlakken ideaal om een lange muur te doorbreken en optisch aparte ruimtes te creëren. Kortom, de tijd dat een muur één kleur heeft is voorbij!

Wil jij ook graag een kleurvlak verven? Hieronder vertel ik je hoe jij zelf zo’n vlak maakt in 5 stappen.

Zo verf je een kleurvlak op de muur

Afhankelijk van de vorm heb je nodig:

 • verf
 • rolmaat
 • potlood
 • afplaktape
 • verfroller
 • kwastje
 • en een waterpas voor rechte lijnen
 • of een stuk touw en een punaise/spijker nodig voor een cirkel

Op onze muur gebruik ik het liefste de roze afplaktape voor kwetsbare ondergronden. Ik heb namelijk al weleens gehad dat ik een stukje stucwerk mee los trok. Oeps!

Qua kleur kun je gaan voor iets gedurfds of juist subtiels. Zelf koos ik voor Heart Wood van Flexa, een donkere oudroze kleur. Je kunt trouwens ook in spelen met verschillende glansgraden. Hierdoor krijg je een mooi effect door de weerspiegeling van het licht.

Zo verf je een kleurvlak met rechte lijnen

Voorbeelden van een kleurvlak met rechte lijnen zijn een vierkant, rechthoek, geometrische vormen of een labrisering. Zelf koos ik voor een kleurvlak bij de eettafel om de eethoek te accentueren en als basis voor onze fotowand. Hoe je dat maakt?

 1. Plek bepalen

  Bepaal de vorm en de plek waar het kleurvlak moet komen. Wil je een rechthoek, vierkant, een schuine streep, bergen? Het kan allemaal.

 2. Aftekenen

  Teken de lijnen van je kleurvlak af. Je kunt hiervoor een waterpas gebruiken en aftekenen met een potlood. Zet hiervoor om de zoveel centimeter een streepje op de muur. Een andere manier is om touw langs de wand te spannen en te controleren of deze waterpas is.

 3. Afplakken

  Tevreden over je vorm en grootte van je kleurvlak? Plak je getekende vlak dan af met afplaktape. Probeer elke lijn af te plakken met één lang stuk tape en druk de tape goed en stevig aan.

 4. Verven

  Tijd om je kleurvlak in te vullen met verf. Het middenstuk kun je gewoon met de roller verven en de randjes met een kwast of een verftester. Dan weet je zeker dat je niet per abuis met de grote roller over je afplakrand gaat.

 5. Tape eraf

  Verwijder voorzichtig de tape direct na het verven – ook als je meerdere lagen gaat verven.

Zo verf je een kleurvlak in de vorm van en cirkel

Tegenwoordig zie je vaak een gekleurde cirkel op de muur. Super gaaf! Maar hoe verf je zoiets? Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar Lindi wel. Zij legt op haar blog stap voor stap uit hoe je zelf een ronde cirkel op de muur schilder.

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.