Kleine hal make-over!

SHARE:

Het lijkt wel een beetje alsof we stilzitten in huis, maar niets is minder waar. We zijn momenteel gewoon wat drukker bezig met wat ‘kleinere’ klusjes bezig, zoals de hal. Onze hal krijgt namelijk een totale make-over!

Het begon allemaal met een likje verf en langzaam aan transformeerde de hal in een echte blikvanger. Maar laat ik bij het begin beginnen..

Een kleurtje voor de hal

De eerste stap om de hal te restylen: een kleurtje uitkiezen. We wilden graag een lichte hal, maar dan toch ook weer apart. Aangezien we al genoeg wit hebben in huis, kozen we voor de hal voor een kleurenpalet met drie verschillende kleuren grijs. We gingen voor de verf Cyber en Tin van Histor voor op de muur en een donker antraciete vloertegel uit de vtwonen collectie. Door het op te bouwen van licht (op de muur) naar donker (op de vloer), krijg je een ruimtelijk effect. Zie hier het resultaat »

Verf op waterbasis: go or no go?

Het was overigens een vervelend klusje om te verven met verf op waterbasis, maar na zo’n 5 keer was de lambrisering perfect. Alleen op het einde moest het nog 1 keertje afgelakt worden. Het is dat het vriendelijker en veiliger is, anders zou ik echt liever alles op latex basis verven. De kleur is overigens wel echt mooi!

Verf verwijderen

De toiletdeur hebben we juist ontdaan van de laag verf. Met zo’n speciale föhn bladderde de verf er zo af en verscheen er een prachtige houten deur. Love it!

Weer een vloer eruit

De volgende stap: de vloer. We wilden graag de vloer door tegelen in het toilet en kozen voor (echt geweldige) tegels van vtwonen (de Neo Uni Noir). Maar daarvoor moest natuurlijk wel de oude tegels eruit. Eerst één laag en daarna ook de tweede laag. Bijna zonde van de authentieke tegelvloer eronder, maar jammer genoeg was het geen optie om deze tegels te houden.

Kabels infrezen en stuccen

In de muur hebben we daarna nog de elektriciteit kabels ingefreesd en daarna opnieuw laten stuccen. Nu is het nog een kwestie van tegelen, verven en aankleden. De lamp hangt in elk geval al. Yes! Het schiet al lekker op 🙂

Bekijk hier het eindresultaat | Onze hal: op en top grijs »

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

Ook leuk om te lezen

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.