Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Kinderkamer een make-over geven? Zo doe je dat!

stoere jungle kinderkamer

Wil je de kinderkamer een make-over geven? Je kunt gemakkelijk de slaapkamer van je kind een gehele nieuwe look geven. Ik vertel je hieronder mijn tips over hoe je dit zelf kunt aanpakken. Van kleuren tot meubels en natuurlijk klustutorials. 

Of je nu de babykamer omtovert omtoveren tot kinderkamer of de kinderkamer een make-over geeft omdat je kind (of jij) iets anders wilt. Je kunt dit klein of groot aanpakken en met een groot of klein budget. Mijn belangrijkste tip is: hou het simpel en vooral te doen voor jou. 

Voordat je begint aan de make-over is het handig om een thema te kiezen. Dit hoeft niet perse een thema-thema te zijn zoals zeemeerminnen of jungle, maar mag ook een ‘aardetint’ of ‘blauwe’ kamer zijn. Kijk ook zeker op Pinterest en maak een moodboard. 

Mamatip: betrek je kind met het kiezen van een thema. Vraag hem of haar wat hij zou willen zien in zijn kamer. Welke kleuren vind je kind mooi? Waar houdt hij of zij van?

En dan kan de kinderkamer make-over echt beginnen! Met o.a. een nieuw kleurenpalet, een tof behangetje, andere accessoires, zacht beddengoed en grotere meubels. 

Nieuw kleurenpalet

Passen de oude kleuren niet meer bij de plannen voor de kinderkamer? Dan kun je het nieuwe kleurenpalet op de muur verven, meubels pimpen, andere gordijnen ophangen en accessoires wisselen. 

Kijk trouwens voordat je gaat verven de wanden na. Zitten er schuren in? Of wil je de muren net iets specialer maken? Kies er dan voor om eerst glasweefselbehang te plakken met een sctructuurtje. Op zoek naar een klassieke look? Dan kun je ook kiezen om sierlijsten te plaatsen. Hier vind je de tutorial

Tof behangetje

Naast een kleurtje op de muur, kun je ook de wand behangen. Dit is trouwens ook nog eens een budgetvriendelijk en gemakkelijk klusje om een kinderkamer direct een geheel nieuwe look te geven. Zeker als je kiest voor een themakamer. 

Mijn tip is om één muur te behangen en daar een echte blikvanger van te maken. Een tip daarbij: kijk zeker eens naar Studio Ditte behang. Liever iets rustiger? Plak of hang dan een wandcirkel op de muur.

Andere accessoires

Met andere accessoires kun je de kinderkamer een nieuwe look geven. En grote kans dat de oude accessoires ook niet meer passen bij de ‘nieuwe kinderkamer’. Dus vervang het ene thema voor het andere met bijvoorbeeld een ander vloerkleed, wandlampje en kussentjes. 

En vergeet sowieso de muuraccessoires niet. Want ook zonder een nieuw likje verf of behangetje kun je daarmee de kinderkamer een make-over geven. 

Zacht beddengoed

Iets dat ik dus totaal niet eerder wist, maar ondertussen wel: het beddengoed doet echt enorm veel in een slaapkamer! Dus ook in de kinderkamer. Kies dus voor zacht beddengoed in bijpassende kleuren en/of thema. Dit gaat echt uitmaken in de kinderkamer, want eerlijk is eerlijk: dat bed neemt veel ruimte in beslag en springt altijd in het oog. 

Grotere meubels

Bij een kinderkamer make-over horen eigenlijk ook grotere meubels. Jouw kind wordt ook steeds groter en de kinderkamer moet meegroeien. Ruil het ledikant dus om voor een peuterbed of het peuterbed voor een eenpersoonsbed. Het kleine kledingkastje mag wel een grote kast worden en vervang het speeltafeltje met een heus bureau. Je kind zal zich direct super groot voelen! En dat is toch wel een groot cadeau. 

Budgettip: kijk hiervoor ook eens op marktplaats voor tweedehands kinderkamers. Bespaart je aardig wat geld en de meeste meubels zijn super leuk om te pimpen. 

Succes met de make-over!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights