Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Kerstboom op doek: 5x de mooiste DIY ideeën

Een kerstboom op doek is een mooi alternatief als je simpelweg geen plek hebt om een grote kerstboom in huis te halen. Zo’n feestelijk doek hang je gewoon als een schilderijtje of poster aan de muur. En kunnen de kerstspullen weer opgeruimd worden? Dan rol of berg je jouw kerstboom op doek gewoon weer op en bewaar het in de kast voor volgend jaar. Mooi en duurzaam dus!

DIY inspiratie: kerstboom op doek

Zo’n alternatieve kerstboom kun je gemakkelijk zelf maken. Hoe? Dat kan op diverse manieren. Zo kun je kiezen voor een kerstboom op canvas of meer een linnen doek als een soort poster. Ook kun je aan de slag met lampjes, wol of juist verf of takken. Laat je inspireren door de volgende simpele DIY’s:

1 – Kerstboom van takken

diy kerstboom van takken canvasdoek

De afgelopen jaren maakte ik zelf ook meerdere keren een kerstboom op doek. In 2019 maakte ik een natuurlijke kerstboom van takken. Deze haalde ik gewoon in het bos, daarna even lijmen, lampjes er omheen en klaar.

2 – Kerstboom op doek

Kerstboom op doek met verlichting

Het jaar daarop verfde ik een mega DIY kerstboom op doek. Zelf koos ik voor een bovenstaand exemplaar, maar je kunt er ook een geometrische kerstboom op sponsen, zoals Ilse van InteriorTwin. Simpel en mooi! Overigens maakt ook Ilse elk jaar wel een toffe DIY kerstboom.

3 – Kerstboom van wol

Hang de kerstboom dit jaar aan de muur met deze simpele en snelle DIY Kerstschilderij. Leuk voor de kerst en gemakkelijk zelf te maken voor onder de 5 euro!

In 2018 maakte ik dan weer deze kerstboom van wol. Deze DIY is mega simpel en kun je wederom zo groot maken als je zelf wilt. Plus, ook leuk om in een middagje te knutselen met de kinderen. Het wol rijgen is daarbij geweldig voor de motoriek.

4 – Kerstboom op canvas

Bron: Hemelryk

Sowieso kun je dus leuke kerstbomen maken met een canvasdoek en wol. Zo ging Sanne aan de slag met wol voor deze simpele, maar mega leuke, kerstboom op canvas.

5 – Kerstboom gemaakt met handjes

Bron: Liefkleinwonder

De kleine Jayden van Judith maakte deze leuke kerstboom voor zijn opa en oma door zijn handjes te gebruiken. Jawel, hij mocht van zijn mama lekker kliederen met vingerverf. Dat is nog eens een persoonlijke kerstboom! En zeker weten dat ik onze zoon dit ook laat maken dit jaar 🙂

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

Kerst-DIY-kussen-met-tekst-up-to-snow-good-gogracy2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.