Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Inspiratie voor de keuken achterwand

Posted on 2 min leestijd 2786 views

Heb jij geen idee wat je met de achterwand van de keuken aan moet? Ik heb alle opties even voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet wat er allemaal mogelijk is.

1. Tegels

Tegels, tegels en nog eens tegels. Je zou misschien denken dat tegels een beetje old school zijn, maar tegenwoordig zijn ze juist weer trendy. Vooral als je gaat voor van die toffe metrotegeltjes of hexagon tegels.

2. RVS plaat

Wat je verder heel veel ziet is een RVS plaat. Deze platen (vaak alleen in RVS kleur) is gemakkelijk schoon te maken, hittebestendig en cheap. Hierdoor is een RVS plaat is niet alleen erg praktisch, maar ook een uitstekende budget oplossing.

3. Glas

Een andere praktische optie is gehard glas. Gewoon doorzichtig of in een kleurtje, een achterwand van glas maak je echt gemakkelijk schoon met een natte doek. Handiger kan bijna niet. En ook super leuk, je kan ook kiezen voor plexiglas met een eigen foto! Dat het één van de duurdere opties is, is wel een nadeel.

4. Kunststof

Kunststof is ook zeker een interessante optie. Dit is vaak goedkoper dan glas en ook gemakkelijk schoon te maken met een doekje. Gewoon een lange kunststof achterwand in een mooie kleur en klaar is Grace.

5. Keukenblad

Wil je liever niet een andere kleur/plaat/of iets anders tegen de wand, waarmee trek je dan niet gewoon je keukenblad door? Deze optie zie je tegenwoordig erg vaak en het biedt je alle gemak. Daarbij weet je zeker dat het mooi matcht bij je keuken.

6. Behang

In de keuken denk je vast niet snel aan behang, maar het kan wel. Kies dan wel voor een afwasbaar behang of verf het behang over met een speciale lak. Het voordeel is dat het relatief goedkoop en gemakkelijk te vervangen is. En dat is wellicht ook wat vaker nodig dan bovenstaande opties. Iets in verband met de hitte en dat de behanglijm daar iets minder goed tegen kan.

7. Verf

Ook budgetvriendelijk en gemakkelijk weer te veranderen, is verf. Voor de keuken is er speciale verf te verkrijgen dat schrobvast is en prima af te doen met een nat doekje, mocht je bijvoorbeeld wat pastasaus op de muur krijgen. Ook acryllatex muurverf voor buiten is geschikt voor de keuken.

8. Schoolbordkrijt

Schoolbordkrijt als oplossing voor de keukenmuur is natuurlijk ook een ontzettend leuk idee. Recepten op de muur schrijven, boodschappen, een tekening van de kinderen: alles is mogelijk! Maar vergeet hier ook de rest van deze keuken niet, wat een schitterend geheel. Een heerlijke ontspannen gezinsruimte waar ongetwijfeld heel veel gebruik van gemaakt wordt.

Voor dit laatste hebben wij gekozen. Meer informatie hierover vind je hier:

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Recap Januari – My Life in Pictures
Inspiratie voor de keuken achterwand