Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Ik ga op reis en neem mee

Morgen vertrekken we voor drie weken naar Cuba! Maar wat neem ik eigenlijk mee? 4 paar hakken en 20 jurkjes? Hoe graag ik dat ook zou willen, past dat niet in mijn backpack. Op een rondreis ziet mijn inpaklijst er dan ook heel ander uit dan voor bijvoorbeeld een stedentrip. Benieuwd wat ik allemaal wel meeneem op reis? Bekijk dan hier mijn inpaklijst voor drie weken Cuba.

Mijn inpaklijst voor 3 weken Cuba

Bij het inpakken van een backpack moet je als vrouw zijnde met 1 groot ding rekening houden: niet te veel inpakken. Back-to-the-basics is jouw nieuwe motto. En onthoud: 3 weken reizen, betekent niet 3 weken kleding. Je kan prima voor 1 week aan ondergoed meenemen en je vieze kleding (laten) wassen ergens onderweg. Wat er allemaal in mijn backpack zit? Bekijk dan eens mijn inpaklijst voor 3 weken Cuba.

Belangrijke papieren

Paspoort
Pinpas
Creditcard
Vliegticket
Visum (kan je van te voren regelen, zie Zelf rondreizen door Cuba: 7 tips)
Reisbescheiden (hotelbevestigingen+bustickets)
Contant geld (±200 euro)
Inentingen-boekje (GGD)
Engelse verklaring Werelddekking reis/zorgverzekering + pasje

Kleding

1 jack/jasje
4 topjes
2 lange broeken (1 aan in het vliegtuig, 1 als reserve in mijn packpack)
2 korte broeken
1 lange jurk
1 vest
6 onderbroeken
6 paar sokken
1 pyjamabroek
1 regenponcho
2 microvezel reishanddoeken (klein, licht en sneldrogend)

Voor op het strand

zonnebril
hammamdoek
strandjurk
bikini

Schoenen

wandelschoenen
sneakers
slippers

In mijn Toilettasje

tandenborstel
tandpasta
deodorant
borstel (mijn tangle teezer)
haarelastiekjes
shampoo
Norit
ORS
paracetamol
(blaren)pleisters
nagelknippertje
Deet
Zonnebrand

Niet vergeten

iPhone met voldoende muziek, oplader en oordopjes
mijn fotocamera met genoeg geheugen, oplader en reserve SD kaartje

ook handig

een kussentje
plastic tasjes
rugzakje (ook te gebruiken als handbagage)
Cuba reisboek
rol wc papier
crackers
dextro energie
pen
leesboek
kaartspel

Wat je echt niet moet vergeten mee te nemen

Ik geef toe dat inpakken niet mijn beste talent is, zelfs met inpaklijst. Eerder ging ik bijvoorbeeld 5 weken naar Argentinië zonder bikini. Oeps! Voor onze reis naar Cuba is dat dan ook het eerste wat ik in mijn backpack stopte. Maar er zijn zeker nog een paar dingen die ik echt niet mag vergeten om mee te nemen op reis:

 • Vrij voor de hand liggend, maar vergeet je paspoort niet! Ook je andere reisbescheiden en belangrijke documenten (zoals visum) kan je beter niet vergeten.
 • Comfortabele kleding. We gaan namelijk lange dagen reizen met het openbaar vervoer en dan is het zeker fijn dat je kleding lekker zit. Ook wil je gewoon lekker rondlopen en je kleding in je tas kunnen stoppen. Logisch, maar zeker niet iets om te vergeten.
 • Mijn klein roze kussentje voor onderweg. Heerlijk voor in het vliegtuig of de bus. Ik ga nooit op reis zonder!
 • Tegen de muggen is DEET jouw beste vriend. Vergeet dus zeker niet een DEET-spray in je backpack te stoppen. En stop daar dan gelijk ook zonnebrand bij. Want ook dat was ik vergeten op mijn rondreis door Argentinië :’)
 • Iets anders dat essentieel is: goede schoenen. In Cuba is het 30 graden, dus ik loop vast en zeker vooral op slippers. Maar ik wil ook gaan hiken, klimmen en door steden wandelen. Ik neem dus zeker ook mijn wandelschoenen mee. En dansen kan ik ook op mijn sneakers, toch?
 • Mijn camera moet ook absoluut mee. Ik ben namelijk dol op het maken van foto’s (fotograferen mag ik het niet noemen van mezelf) en zal dus altijd en overal mijn camera bij me hebben.

Ik hoop echt dat ik niets vergeten ben dit keer. Alles op mijn inpaklijst zit in elk geval opgerold in mijn backpack. Klaar om te gaan!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

3 reacties

 1. Monique
  6 februari 2018

  Hoi! Ik was even benieuwd hoe vaak je daadwerkelijk de wandelschoenen hebt aangehad 🙂 Ik ben namelijk aan het twijfelen of ik ze meeneem. In de plaats kan ik misschien ook gympies of sandalen aantrekken voor het hiken klimmen en door de stad lopen. Mijn wandelschoenen zijn zo zwaar en effe geen budget voor nieuwe haha. Wel handig je berichtjes over Cuba! Ik ga in maart voor 3 weken!

  • Grace
   6 februari 2018

   Hoi Monique,
   Ik gok dat ik ze zo’n 5 keer heb aangehad om te hiken. Maar ook andere dagen heb ik ze gewoon gedragen. Dan had ik minder kilo’s op mijn rug inderdaad haha. Het ligt er een beetje aan wat je wil gaan doen in Cuba denk ik. Wij zijn uiteindelijk ook echt de bossen ingegaan om het rebellenkamp te bezoeken, en toen vond ik ze echt wel fijn. Maar ik heb sowieso niet echt grip met mijn gympies, dus elk blubber bospaadje loop ik het liefst met mijn wandelschoenen.
   Wat leuk trouwens dat je naar Cuba gaat! Ik vond het echt zo enorm genieten en mooi daar! Mocht je nog meer tips willen of vragen hebben, laat gerust weer een berichtje achter 😀

   • Monique
    8 februari 2018

    Bedankt voor je reactie! Ik denk dat ik ze inderdaad toch maar meeneem voor de zekerheid 🙂 Ik weet nog niet niet welke excursies ik allemaal wil gaan doen maar sowieso wil ik bij Trinidad wandeltocht doen naar de watervallen. En bij Boracoa wil ik ook een hike gaan doen over de flanken van de El Yunque. Wandelen bij Vinales etc etc 🙂 Groetjes Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights