Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

In 8 stappen een sfeervolle woonkamer

Vind jij jouw woonkamer een beetje bleh? Dan is het tijd voor wat meer gezelligheid! Hieronder deel ik hoe je in 8 stappen de woonkamer sfeervol kunt inrichten.

Een paar weken geleden vond ik onze woonkamer nog een kille bedoeling. Zonde, want hierdoor zat ik minder graag in deze ruimte. Ook op Instagram zagen jullie de woonkamer weinig voorbij komen.

Nu is onze woonkamer echter echt gezellig! Dit komt mede doordat wij wat dingen hebben verschoven en hebben veranderd. Zo zie je maar wat een paar kleine aanpassingen kunnen doen.

Sfeervol de woonkamer inrichten

Ook meer sfeer creëren in de woonkamer? Hierbij mijn tips voor het inrichten van deze ruimte.

Stap 1 – Plaats de bank centraal

Voor een sfeervolle woonkamer is het belangrijk om bij de basis te beginnen: de bank. De bank is namelijk nu eenmaal het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Zet daarom ook zeker de bank centraal bij het inrichten van je huis. Dat betekent trouwens niet perse dat je de bank midden in de kamer moet plaatsen, maar wel dat je eerst de bank in de woonkamer zet en dan pas verder gaat met de rest van de inrichting.

Stap 2 – Kies kleur

Of je nu van veel kleur houdt of het liever neutraal houdt, het is slim om van tevoren goed na te denken over je kleurenpallet. Verder zou ik ook echt een kleur toevoegen aan de ruimte, vooral op de muur. Zelf heb ik namelijk gemerkt dat ik helemaal gek werd van die suffe witte muur in onze woonkamer. Zelfs na het ophangen van de IXXI bleef ik fantaseren over een kleurtje op de muur. Of tenminste IETS!! Want wat waren onze muren saaaaaaaaaai. Uiteindelijk heb ik een zwart-wit behangpaneel erop behangen en de kamer is echt getransformeerd qua sfeer.

Stap 3 – Kussentjes en nog meer kussentjes

Met kussentjes breng je structuur in huis. Kies hierbij voor verschillende vormen, soorten stoffen en kleuren. Je zult merken dat de woonkamer er direct gezelliger van wordt. En al die kussentjes zien er niet alleen leuk uit op de bank, maar het is ook nog eens heerlijk comfortabel om in te ploffen ’s avonds. Nog een dekentje erbij en je zit er helemaal knus bij.

Stap 4 – Ronde tafeltjes

Nu wil je natuurlijk lekker een kopje thee en wat chocolade erbij. Daarvoor is een salontafel onmisbaar. Zelf hebben wij geen plek voor een salontafel (hallo smal huis), maar gelukkig zijn meerdere kleinere ronde tafeltjes veel gezelliger! Dat is dan ook mijn advies: kies niet voor één grote salontafel, maar voor meerdere lage tafels.

Stap 5 – Zet een plant neer

Door een plant neer te zetten, gaat de ruimte direct meer ‘leven’. Daarbij werkt een groene omgeving kalmerend, waardoor je meer tot rust komt in de woonkamer.

Stap 6 – Dim het licht

Eerder verklapte ik al hoe je in 3 stappen een sfeervol verlicht huis krijgt. Zo kun je kaarsjes aansteken, diverse sfeerlampen neerzetten of de lampen dimmen wanneer de avond valt. Gaan jouw lampen enkel nog aan of uit? Dan kun je er aan denken om de lichtknop te vervangen met een dimmer. Let er daarbij wel op dat je bij ledverlichting een speciale dimmer nodig heb, zoals een led dimmer van ledwereld.nl.

Stap 7 – Stook een vuurtje

Kaarsjes zijn al sfeervol, maar helemaal knus is knapperend haardvuur. Mocht je nu niet, net als ons, een open haard in huis hebben, dan is een elektrische haard of gashaard misschien een optie. En anders steek je gewoon een kaars aan met een houten lont. Dat maakt ook zo’n fijn knapperend geluid.

Stap 8 – Hang gordijnen op

Sowieso is het een goed idee om stoffen te gebruiken om een sfeervolle kamer te creëren (zie stap 3). Daarbovenop voeg je door het ophangen van gordijnen in een handomdraai sfeer toe aan een ruimte. Gemakkelijk, snel en ook voor een klein budget al realiseerbaar.

Kortom, begin bij de bank voor een sfeervolle woonkamer, geef de muur wat kleur, trek de gordijnen dicht, dim het licht, steek een kaarsje aan, plof lekker neer tussen de kussentjes en geniet.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

DSC04162

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights