Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

In 3 stappen een sfeervol verlicht huis

Vind jij jouw huis in de avond maar koel en sfeerloos? Grote kans dat dat komt door de verlichting in huis. Licht zorgt namelijk voor sfeer en in 3 stappen creëer ook jij een sfeervol huis met licht.

Je denkt misschien dat je er bent met het ophangen en neerzetten van een paar lampen. Logisch, dat dacht ik immers vroeger ook! Toch voelen veel huizen ’s avonds koel en sfeerloos aan, zodra de lampen aangaan. Het is dus zeker belangrijk om even iets beter na te denken over welke lamp je waar neerzet of hangt.

Een lichtplan maken

Als je dus gaat shoppen voor lampen, dan is het handig om allereerst goed na te denken over de ruimte, de functie en ook hoeveel ramen er zijn. Overdag is het zonnetje immers nog steeds het fijnste licht dat er is. In de avond gaan echter de lampen aan en is een lichtplan erg handig.

Een lichtplan maak je trouwens eenvoudig zelf aan de hand van deze 3 stappen:

Stap 1: Begin bij de basis

Uiteraard beginnen we bij de basis. Bij het inrichten van je huis heb je namelijk drie verschillende soorten verlichting: het basislicht, het accentlicht en het sfeerlicht. Het basislicht zorgt ervoor dat de ruimte goed wordt verlicht. Denk aan de spotjes in de keuken, de hanglamp boven de eettafel en de lamp in het toilet.

Meestal hangen deze lampen op de plekken waar al lichtpunten zaten, maar in een nieuwbouwhuis kun je natuurlijk zelf deze punten aangeven. Zorg er in elk geval voor dat alle ruimtes volledig verlicht kunnen worden met de basisverlichting.

Stap 2: Voeg accenten toe

Nu alle ruimtes in de basis goed verlicht zijn, is het tijd om wat lichtaccenten toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld ergens een mooi schilderij hangen? Hang er een spot op. Op het bureau komt uiteraard een mooie bureaulamp en naast het bed is een nachtlampje ook niet verkeerd.

Stap 3: Creëer sfeer

Oké en dan gaan we nu voor wat sfeerverlichting. Dit soort verlichting is niet zo fel en zorgt dus voor een fijn sfeertje. Denk hierbij aan een gedimd lampje op het tv-meubel of een lichtstrip. Ook kun je kiezen voor kleur en zo helemaal de sfeer bepalen. Kaarsen zijn verder ook fijne sfeermakers voor in huis.

Lampen kopen

Nu je een lichtplan hebt gemaakt, weet jij gelijk een stuk beter welke lampen jij in huis moet halen voor een sfeervol verlicht huis. Dan volgt nu het leuke werk: lampen shoppen!

In de webshop van Directlampen.nl heb je enorm veel keuze in diverse stijlen en soorten lampen. 

Je kan daar bijvoorbeeld nieuwe lampen voor de jongenskamer vinden of een gave vloerlamp voor de woonkamer. Ons nieuwe industriële tafellamp komt daar ook vandaan en vind ik zo tof!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

diy-lamp-koperbuizen-karwei7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights