Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Huis update: onze nieuwe keuken is bezorgd!

Na twee weken flink klussen kan ik eindelijk even achter mijn laptop kruipen om jullie een nieuwe huis update te geven en het is direct een hele leuke: onze nieuwe keuken is er namelijk!

Voordat ik vertel over onze nieuwe keuken, eerst even terug in de tijd. Eind maart/begin april ging onze keuken eruit. De oude keuken zat namelijk in een klein aanbouwtje en deze gingen we afbreken voor een grotere aanbouw. Dus die keuken moest eruit! (Hier lees je trouwens meer over het slopen van de keuken) Sindsdien moesten we het dus zonder keuken doen. Tot nu! Want onze nieuwe keuken is eindelijk bezorgd. En de kasten staan, het aanrechtblad ligt erop en de vaatwasser werkt. Joepie!

De keuken is er!

Op 28 september, een weekje later dan verwacht, werd de keuken ’s avonds bezorgd en wat was ik blij zeg! Finally! Een keuken! Heel de ruimte werd volgebouwd met bruine dozen en dat was het dan. Het plaatsen doen we immers zelf om de kosten te drukken. Plus, dat kunnen we (lees: papa) makkelijk toch. Samen met mijn moeder zochten we alvast uit wat nu wat was en zetten alles netjes op zijn plek. Scheelt toch weer wat uitzoekwerk voor de mannen.

De keuken zelf plaatsen

In dat weekend gingen papa en Paco de keuken in elkaar zetten. Super leuk! Zelf had ik een verjaardag van twee lieve nichtjes twee uurtjes rijden verderop en was er helaas niet bij om foto’s te maken. Maar gelukkig wist die papa van mij precies wat ze aan het doen waren en kreeg ik van Paco updates en enkele fotootjes toegestuurd.

Het keukenblok tegen de groene muur aan stond dan ook binnen no-time. En de vaatwasser had bij ook direct aangesloten. Top pa!

Keukenfoutjes

De kastenwand was echter een heel ander verhaal. Maar ach, geen enkele keuken gaat toch in één keer goed. Bij ons hadden ze twee kasten omgedraaid. Later kwamen we erachter dat ook de plint niet de juiste kleur had. En er zat een deurtje teveel bij. Gelukkig is alles gemakkelijk op te lossen en te vervangen. Geen mega ramp dus, alleen wel jammer dat we weer vier weken moeten wachten op de juiste spullen.

Het keukenblad

Afgelopen dinsdag werd het blad geleverd! Een mooi lichtgrijs stenen blad. Het blad werd later geleverd dan de kastjes, zodat we eerst de kastjes konden stellen. Super fijn. Ook werd het geleverd in twee stukken, aangezien dit blad een maximale lengte uit van 320 cm, en wij dus net 330 cm nodig hadden. Met moeite (want super zwaar!) legden Paco en papa het blad erop en… het paste niet!

En wat doe je dan? Dan maak je toch gewoon een gat in de muur. Mijn papa in ieder geval wel en het werkte ook nog eens! Van het kortere deel heeft hij nog een stukje bijgeslepen, zodat het nu perfect past.

We kunnen weer afwassen!

Nu het blad er goed op lag, kon papa weer verder met de keuken monteren. We hebben nu dus ook weer een kraan en afvoer in de keuken 🙂 Weet je nog dat we de afwas deden in bad? Nou dat hoeft dus niet meer! En ik hoef ook niet meer naar boven om mijn handen te wassen of water te pakken. Happy me! De kraan hebben we trouwens zo’n anderhalf jaar geleden gekocht en eindelijk kon ik deze uitpakken. Best spannend, want wat als ik het helemaal geen mooie kraan meer zou vinden? Wat vinden jullie van onze kraan?

Keuken aankleden

Aankomende dinsdag komt de kookplaat en afzuigkap. Dat betekent dat ik vanaf woensdag eindelijk weer normaal kan koken! Op vier pitjes!

Tijd dus om mijn keukenspulletjes en pannen uit te pakken en de keuken aan te kleden. Samen met mijn mama zijn we naar de opslag gereden en al mijn verhuisdozen met ‘keuken’ erop ingeladen. De hele keuken stond daarna weer vol met dozen haha.

 

Heel dit weekend zijn we bezig geweest met deze uit te pakken, te poetsen en te wassen. We hebben wat kruiden neergezet en mijn spulletjes neergezet. Het is nu echt meer een ‘echte’ keuken aan het worden en ik geniet er volop van! Wat word het mooi

Btw, onze keuken is niet blauw hoor 😉 Dat is puur de beschermfolie. De kastjes zijn gewoon wit. Kijk maar:

Onze nieuwe keuken (tot zover)

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights