Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenHow to: rookgeur verwijderen uit je huis

How to: rookgeur verwijderen uit je huis

Heb je net een woning gekocht waarin iemand gerookt heeft of heb je visite over de vloer gekregen, die wel een paar sigaretjes waardeert? Dat kan nogal een dingetje zijn, want rook veroorzaakt een langdurige en sterke stank. Het drinkt stoffen is, laat muren geel uitslaan en zelfs je meubels kunnen gaan ruiken. Maar hoe verwijder je nu die rooklucht?

Die rooklucht, bah, ik vind het al vreselijk als een roker zijn jas naast mijn jas hangt. Want zelfs dat ruik ik nog uren erna aan mijn eigen jas. Het is gewoon zo’n sterke onaangename geur. En als je zelf niet rookt, dan lijkt het nog sterker te ruiken. Gelukkig kun je wel die rookgeur verwijderen uit huis op verschillende manier.

Tips voor het verwijderen van rooklucht

  • Goed schoonmaken met water en azijn helpt en de ruimte goed en langdurig luchten. Het meest effectief is het besproeien en vervolgens laten opdrogen. De azijngeur verdwijnt snel. Afhankelijk van de geursterkte dient deze actie meerdere malen herhaald te worden.
  • Gemalen koffie kan ook goed werken als geurvreter. Of zet een paar schaaltjes neer met houtskool of azijn. Al deze producten hebben een neutraliserende werking.
  • Muren en plafonds kun je lastiger geurloos maken met een sopje en zullen opnieuw behandeld moeten worden met latexverf. Bij sterke verontreiniging is een speciale voorstrijk nodig omdat anders de rooklucht door de nieuwe laag verf trekt.
  • Stoffen voorwerpen zoals kleding, gordijnen en kussens kunnen het beste gewassen worden. Met een scheutje azijn natuurlijk.
  • Wat niet in de was kan, zoals je bank of tapijt, maak je schoon door er baking soda op te strooien. Laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens zuig je met een stofzuiger het poeder – en de rookgeur – op.
  • Geen baking soda in huis? Pak dan de scheerschuim erbij. Je masseert het vervolgens zachtjes in, laat het twintig minuten intrekken en neem het weer af met een vochtige doek.
  • Voor wat hardnekkiger werk zijn er speciale gels en sprays op de markt die de geur neutraliseren.
  • Werkt ook dat niet? Het meest effectief werkt een ozonbehandeling. Dit betreft een professionele behandeling met een gas dat zorgt voor het definitief verdwijnen van geuroverlast. Het is daarbij extreem desinfecterend en doodt direct ook alle micro-organismen in huis, zoals bacteriën en schimmels. Zo begin je echt met een schone lei in huis!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Ook leuk voor jou

ixxi-foto-gogracy1

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights