How to: rookgeur verwijderen uit je huis

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Heb je net een woning gekocht waarin iemand gerookt heeft of heb je visite over de vloer gekregen, die wel een paar sigaretjes waardeert? Dat kan nogal een dingetje zijn, want rook veroorzaakt een langdurige en sterke stank. Het drinkt stoffen is, laat muren geel uitslaan en zelfs je meubels kunnen gaan ruiken. Maar hoe verwijder je nu die rooklucht?

Die rooklucht, bah, ik vind het al vreselijk als een roker zijn jas naast mijn jas hangt. Want zelfs dat ruik ik nog uren erna aan mijn eigen jas. Het is gewoon zo’n sterke onaangename geur. En als je zelf niet rookt, dan lijkt het nog sterker te ruiken. Gelukkig kun je wel die rookgeur verwijderen uit huis op verschillende manier.

Tips voor het verwijderen van rooklucht

  • Goed schoonmaken met water en azijn helpt en de ruimte goed en langdurig luchten. Het meest effectief is het besproeien en vervolgens laten opdrogen. De azijngeur verdwijnt snel. Afhankelijk van de geursterkte dient deze actie meerdere malen herhaald te worden.
  • Gemalen koffie kan ook goed werken als geurvreter. Of zet een paar schaaltjes neer met houtskool of azijn. Al deze producten hebben een neutraliserende werking.
  • Muren en plafonds kun je lastiger geurloos maken met een sopje en zullen opnieuw behandeld moeten worden met latexverf. Bij sterke verontreiniging is een speciale voorstrijk nodig omdat anders de rooklucht door de nieuwe laag verf trekt.
  • Stoffen voorwerpen zoals kleding, gordijnen en kussens kunnen het beste gewassen worden. Met een scheutje azijn natuurlijk.
  • Wat niet in de was kan, zoals je bank of tapijt, maak je schoon door er baking soda op te strooien. Laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens zuig je met een stofzuiger het poeder – en de rookgeur – op.
  • Geen baking soda in huis? Pak dan de scheerschuim erbij. Je masseert het vervolgens zachtjes in, laat het twintig minuten intrekken en neem het weer af met een vochtige doek.
  • Voor wat hardnekkiger werk zijn er speciale gels en sprays op de markt die de geur neutraliseren.
  • Werkt ook dat niet? Het meest effectief werkt een ozonbehandeling. Dit betreft een professionele behandeling met een gas dat zorgt voor het definitief verdwijnen van geuroverlast. Het is daarbij extreem desinfecterend en doodt direct ook alle micro-organismen in huis, zoals bacteriën en schimmels. Zo begin je echt met een schone lei in huis!

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.