Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo doe je dat: kledingkast uitruimen

Zie jij door je kleding je shirtjes niet meer? Tijd om eens je kledingkast uit te zoeken. En ja, we weten dat je eigenlijk niets weg wilt doen. Maar echt, doe met me mee en je houdt meer leuke kleding over dan je nu denkt te hebben. Beloofd!

Wist je namelijk al dat de gemiddelde vrouw 16 minuten nodig heeft om haar kleding uit te zoeken. Dat is gewoon een jaar op je hele leven! We hebben duidelijk te veel in onze kast. Even uitruimen kan je dus veel tijd besparen en die kleding ga je vast en zeker ook niet missen. Want wees eerlijk, de helft draag je toch niet meer. En als die kledingstukken weg zijn.. dan is er weer meer ruimte voor nieuwe leuke kleding. Ja toch!

In 7 stappen een opgeruimde kledingkast

Maar hoe doe je dat dan? Nou, daar ga ik je bij helpen. Want ook ik heb mijn kledingkast uitgeruimd en heel wat kleding in vuilniszakken gespot. En speciaal voor jou heb ik de trucs op een rijtje gezet om jouw kledingkast eens goed uit te ruimen.

 1. Alles uit de kast

  First things first! We halen alles uit de kast. Zo kan je niets (stiekem) over het hoofd zien en net dat ene shirtje laten liggen achterin.

 2. Pak de vuilniszakken

  De ene vuilniszak is om weg te doen en een andere vuilniszak om te doneren of uit te wisselen met vriendinnen. De kleding die je uiteindelijk gaat houden, kan direct terug de kast in. Opgeruimd staat netjes.

 3. Pas alles!

  Van je rokken tot onderbroeken, trek al je kleding nog eens aan. Mocht het nog leuk staan, lekker zitten en zou je het nu ook weer willen kopen. Dan mag het terug in de kast. Zo niet, hop, in de doneerzak.

 4. ‘Heb ik het dit jaar nog gedragen?’-regel

  Stel jezelf bij elk kledingstuk deze vraag en bij alles waar je ‘nee’ antwoordt, gaat in de doneerzak.

 5. Alles was kapot of versleten is, wegdoen

  Nope, ook dat truitje waar alleen de knoop vanaf is. Even streng zijn voor jezelf en gooi je kapotte, verwassen en geraffelde kleding direct in de weggooi zak.

 6. De kledinghanger-truc

  Weet je wat je ga houden? Hang het dan nu in de kast met alle kledinghangers andersom en alles wat je daarna gedragen hebt, weer normaal. Zo kun je na zes maanden precies zien wat je wel en niet draag. Alles wat je na een half jaar nog niet gedragen hebt, gaat richting de doneerzak.

 7. Een oog voor een oog

  Of in dit geval een shirtje voor een shirtje. Deze regel probeer ik heel goed aan te houden en betekent eigenlijk dat je voor elk nieuw item je een oude wegdoet. Ik adviseer je niet alleen niet te doen als je net stap 1 t/m 6 hebt doorlopen. Eerder daarvoor 
   Of een maandje later ofzo. Maar absoluut een goede regel om je kast niet weer vol te stoppen met kleding.

Hoppa, ik had na deze stappen twee vuilniszakken vol kleding om weg te doen! Jemig, en mijn kast hangt nog aardig vol. Ik had nooit gedacht zoveel kleding te hebben. Blijkbaar had ik meer dan gedacht in de kast hangen. Hmm.. en vriendlief neemt ook wel veel ruimte in beslag. De volgende keer pak ik zijn kast eens aan.

Een beetje plek maken voor mezelf.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights