Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Hoe overleef ik … zonder douche?

Ik stink! Niet zo gek natuurlijk als je aan het verbouwen bent. Stenen moeten gesjouwd worden, gipsplaten van de muur af en ook die kwast hoog in de lucht is op den duur loodzwaar. Niets wat een warme douche niet kan wegspoelen. Maar één probleem: wij hebben geen douche. We hebben zelfs helemaal geen badkamer!

Juist nu wil ik het liefste elke dag douchen. Een verbouwing is namelijk vuil en vies. De stof en smoor komt echt overal en mijn haar lijkt na een dag in huis soms wel grijs. Kortom, ik heb gewoon een douche nodig en snel! Maar die badkamer … die komt niet snel, dus misschien toch eens kijken naar een andere oplossing. Want als ik ’s avonds in mijn bedje kruip wil ik toch echt het liefst weer schoon zijn.

Hoe te douchen, zonder douche

Nu kun je natuurlijk zo’n mobiele douche huren, maar daar hebben wij de centjes en de plek niet voor. Dat werd dus zoeken naar andere (budget) oplossingen om weer schoon te worden. Momenteel leven wij al een half jaar in ons klushuis zonder douche en hebben ondertussen al enkele handige uitkomsten ontdekt. Gelukkig maar, want anders was het niet te overleven zo zonder douche.

Ook geen douche? Hier een paar ideeën en tips om ook zonder douche thuis weer schoon en gewassen te zijn:

1 – Hoofd onder de kraan

Misschien is een douche niet mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat je haar niet schoon kan worden. In je keuken zit immers ook een kraan en daar past je hoofd onder. Zet dus die kraan aan, buig voorover en was die haren. Zo ruikt in elk geval je haar weer lekker fris.

2 – Wassen in een teiltje

Weet je nog dat je vroeger in een teiltje badderde? Ook nu biedt een teiltje uitkomst. Heb je nog ergens een wasteiltje liggen? Leg dan een handdoek op de vloer, vul het teiltje met warm water en was jezelf old-school met een washandje. Of loop even naar de HEMA en koop een grote teil die je als mini-badje kunt gebruiken.

3 – Douchen bij anderen thuis

Gelukkig woont mijn schoonzus een paar straten verderop, dus daar heb ik vaak kunnen aankloppen. “Mag ik komen douchen?” Yes! Die eerste warme stralen voelen goddelijk aan op de huid! Mijn advies: voel je niet beschaamd om ergens anders te gaan douchen. Bij je ouders, vriendinnen of bij je schoonfamilie, iedereen vindt het fijner als jij weer fris&fruitig ruikt. Vraag dus zeker rond bij wie je allemaal mag aankloppen met je toilettas en handdoek.

4 – Naar de sportschool

In datzelfde straatje valt de sportschool. Ten eerste ruikt iedereen hier naar zweet en ten tweede zijn hier douches! Ga dus lekker sporten en geniet daarna van een verkwikkende douche. Vergeet ook niet je toilettas en neem wat extra douchemuntjes mee. Want als je er weer eenmaal onder staat … wil je er niet meer onderuit!

Kan jij overleven zonder douche?

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights