Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenZo maak je gemakkelijk zelf een betonlook muur!

Zo maak je gemakkelijk zelf een betonlook muur!

Wil jij ook een betonlook op de muur? Dat snap ik helemaal! Want de betonlook blijft hip en stoer voor in huis. Ook ik ben gezwicht voor de betonlook en gaf de schouw een heuse make-over met speciale verf en het resultaat is echt zó gaaf! Vandaag leg ik jou uit hoe ook jij gemakkelijk zelf een betonlook muur kunt maken.

Betonlook op de muur

Stap 1 is natuurlijk bepalen welke muur je graag een betonlook wil geven en stap 2 is om na te denken wat voor soort betonlook je wens. Je hebt namelijk diverse opties om de muur een mooie industriële uitstraling te geven. Zo kan je de muur direct laten stuccen met betonstuc of behangen met behang met een betonlook. De eerste optie is echter zeer prijzig en de tweede optie geeft een (voor mij te) glad resultaat. Ik koos dus voor betonverf.

Play Video

Zo verf je een betonlook muur

’t Stilleven heeft diverse bijzondere soorten structuur verf en dat is precies wat je nodig hebt om de muur een mooie betonlook te geven. Nu heeft dit merk ook een speciale verf voor een betonlook, maar nee.. kijkend naar het voorbeeld is dit totaal niet wat ik wilde. Ik wilde wel een betonlook, maar geen rare ruwe strepen op de muur. En deze betonverf is ook nog eens best ingewikkeld. Zo moet je met plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag het al helemaal fout gaan!

Gelukkig vond ik daarnaast de optie Suède Stone en dat was precies wat ik zocht! Het enige wat ik daarbij nodig had was een blokkwast. Top! Want dat had ik wel. Verder is het enige wat je hoeft te doen, de structuurverf erop kwasten in halve maan vormen. Gemakkelijker een betonlook creëren met reliëf kan volgens mij gewoon niet. En het resultaat is precies wat ik wilde! Super trots ben ik dan ook op deze make-over.

Meer beton in huis? Bekijk dan ook deze DIY's en tips:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij


Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

14 reacties

 1. Monique
  29 januari 2018

  erg mooi! is deze verf er in meerdere kleuren? groen bv

  • Grace
   30 januari 2018

   Hoi Monique,
   Deze verf heb ik alleen gespot in grijze en bruine tinten. Dus echt die beton kleuren.

 2. Nicky
  20 februari 2018

  Gaaf zeg! Resultaat ziet er goed uit.

  • Grace
   20 februari 2018

   Dank je wel! En verrassend makkelijk om te doen ook.

 3. Mitchell
  17 mei 2018

  Hoi grace
  Super mooi dat muurtje mag ik vragen hoeveel verf je over heb van de emmer na dat muurtje wil het zelf doen op mijn muur van 20m2en vroeg me af hoever ik zal komen per emmer .

  • Grace
   18 mei 2018

   Hoi Mitchell. Ik hield hierna toch wel een kwart emmer over. Deze heb ik gebruikt voor een ander muurtje. Op de emmer staat zo’n 10 tot 12 m2. Dus met twee emmers zou een muur van 20 m2 net gaan. Je kan altijd voor de zekerheid een back-up hebben. Als je die uiteindelijk niet nodig hebt, kun je die altijd weer retourneren in de bouwmarkt. Succes!

 4. Bernadette
  6 juli 2018

  Hoi,

  Ik vind dit echt heel gaaf!
  Welke kleur heb je gebruikt?

  • Grace
   6 juli 2018

   Hoi Bernadette,
   Ik heb de kleur oud grijs gebruikt. Vond deze het meest op de echte beton/cement kleur lijken. Nog steeds mega blij mee!

 5. Rosemarie
  27 januari 2021

  Ziet er super uit! Nu zag ik op de site van Stilleven dat ze advisren om eerst een stucprimer aan te brengen. Die kon ik niet vinden in hun assortiment. Heb jij dat gebruikt?
  De muur die ik wil verven is nu best wel glad, zonder structuur. Zit er in de verf zelf een beetje structuur of is die ook helemaal glad?

  • Grace
   27 januari 2021

   Hoi Rosemarie. Zelf heb ik geen primer gebruikt. Hier was de schouw net vers gestuct, dus leek mij niet nodig. Maar je kan er eventueel een gewone primer op doen. In de verf zelf zit een structuur. Als je dat erop doet, zal je muur niet meer glad zijn.

   • Rosemarie Jansen
    28 januari 2021

    Dank je wel. Onze muur is een aantal jaren terug glad gestuct en geverfd. Ik vind een beetje structuur wel leuk maar het hoeft ook niet extreem ruw te zijn wel leuk en ga maar eens met deze suedestone aan de slag.

 6. Josje
  4 februari 2021

  Wauw makkelijk en mooi!

  Nu is het begin 2021, raad je dit product nog steeds aan? Of toevallig inmiddels op iets (nieuws) anders gestuit wat je (nog meer) aanraad?

  Groetjes!

  • Grace
   4 februari 2021

   Hoi Josje,

   Zelf ben ik er nog erg blij mee! De schouw heeft dus ook nog steeds deze look. Ben in de tussentijd ook nog niets anders tegengekomen wat ik er liever op zou hebben gedaan.

   • Josje
    5 februari 2021

    Hartelijk dank voor je snelle reactie!
    Ik ga het direct inslaan! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.