Zo maak je gemakkelijk zelf een betonlook muur!

Each product we feature has been independently selected and reviewed by our editorial team. If you make a purchase using the links included, we may earn commission.

SHARE:

Wil jij ook een betonlook op de muur? Dat snap ik helemaal! Want de betonlook blijft hip en stoer voor in huis. Ook ik ben gezwicht voor de betonlook en gaf de schouw een heuse make-over met speciale verf en het resultaat is echt zó gaaf! Vandaag leg ik jou uit hoe ook jij gemakkelijk zelf een betonlook muur kunt maken.

Betonlook op de muur

Stap 1 is natuurlijk bepalen welke muur je graag een betonlook wil geven en stap 2 is om na te denken wat voor soort betonlook je wens. Je hebt namelijk diverse opties om de muur een mooie industriële uitstraling te geven. Zo kan je de muur direct laten stuccen met betonstuc of behangen met behang met een betonlook. De eerste optie is echter zeer prijzig en de tweede optie geeft een (voor mij te) glad resultaat. Ik koos dus voor betonverf.

Zo verf je de muur in betonlook

Zo verf je de muur in betonlook

‘t Stilleven heeft diverse bijzondere soorten structuur verf en dat is precies wat je nodig hebt om de muur een mooie betonlook te geven. Nu heeft dit merk ook een speciale verf voor een betonlook, maar nee.. kijkend naar het voorbeeld is dit totaal niet wat ik wilde. Ik wilde wel een betonlook, maar geen rare ruwe strepen op de muur. En deze betonverf is ook nog eens best ingewikkeld. Zo moet je met plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag het al helemaal fout gaan!

Gelukkig vond ik daarnaast de optie Suède Stone en dat was precies wat ik zocht! Het enige wat ik daarbij nodig had was een blokkwast. Top! Want dat had ik wel. Verder is het enige wat je hoeft te doen, de structuurverf erop kwasten in halve maan vormen. Gemakkelijker een betonlook creëren met reliëf kan volgens mij gewoon niet. En het resultaat is precies wat ik wilde! Super trots ben ik dan ook op deze make-over.

Wat vinden jullie van onze betonlook make-over?

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

related posts

14 Comments

 1. Monique

  Reply
  January 29, 2018

  erg mooi! is deze verf er in meerdere kleuren? groen bv

  • Grace

   Reply
   January 30, 2018

   Hoi Monique,
   Deze verf heb ik alleen gespot in grijze en bruine tinten. Dus echt die beton kleuren.

 2. Nicky

  Reply
  February 20, 2018

  Gaaf zeg! Resultaat ziet er goed uit.

  • Grace

   Reply
   February 20, 2018

   Dank je wel! En verrassend makkelijk om te doen ook.

 3. Mitchell

  Reply
  May 17, 2018

  Hoi grace
  Super mooi dat muurtje mag ik vragen hoeveel verf je over heb van de emmer na dat muurtje wil het zelf doen op mijn muur van 20m2en vroeg me af hoever ik zal komen per emmer .

  • Grace

   Reply
   May 18, 2018

   Hoi Mitchell. Ik hield hierna toch wel een kwart emmer over. Deze heb ik gebruikt voor een ander muurtje. Op de emmer staat zo’n 10 tot 12 m2. Dus met twee emmers zou een muur van 20 m2 net gaan. Je kan altijd voor de zekerheid een back-up hebben. Als je die uiteindelijk niet nodig hebt, kun je die altijd weer retourneren in de bouwmarkt. Succes!

 4. Bernadette

  Reply
  July 6, 2018

  Hoi,

  Ik vind dit echt heel gaaf!
  Welke kleur heb je gebruikt?

  • Grace

   Reply
   July 6, 2018

   Hoi Bernadette,
   Ik heb de kleur oud grijs gebruikt. Vond deze het meest op de echte beton/cement kleur lijken. Nog steeds mega blij mee!

 5. Rosemarie

  Reply
  January 27, 2021

  Ziet er super uit! Nu zag ik op de site van Stilleven dat ze advisren om eerst een stucprimer aan te brengen. Die kon ik niet vinden in hun assortiment. Heb jij dat gebruikt?
  De muur die ik wil verven is nu best wel glad, zonder structuur. Zit er in de verf zelf een beetje structuur of is die ook helemaal glad?

  • Grace

   Reply
   January 27, 2021

   Hoi Rosemarie. Zelf heb ik geen primer gebruikt. Hier was de schouw net vers gestuct, dus leek mij niet nodig. Maar je kan er eventueel een gewone primer op doen. In de verf zelf zit een structuur. Als je dat erop doet, zal je muur niet meer glad zijn.

   • Rosemarie Jansen

    Reply
    January 28, 2021

    Dank je wel. Onze muur is een aantal jaren terug glad gestuct en geverfd. Ik vind een beetje structuur wel leuk maar het hoeft ook niet extreem ruw te zijn wel leuk en ga maar eens met deze suedestone aan de slag.

 6. Josje

  Reply
  February 4, 2021

  Wauw makkelijk en mooi!

  Nu is het begin 2021, raad je dit product nog steeds aan? Of toevallig inmiddels op iets (nieuws) anders gestuit wat je (nog meer) aanraad?

  Groetjes!

  • Grace

   Reply
   February 4, 2021

   Hoi Josje,

   Zelf ben ik er nog erg blij mee! De schouw heeft dus ook nog steeds deze look. Ben in de tussentijd ook nog niets anders tegengekomen wat ik er liever op zou hebben gedaan.

   • Josje

    Reply
    February 5, 2021

    Hartelijk dank voor je snelle reactie!
    Ik ga het direct inslaan! Dankjewel!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.