Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Zo maak je gemakkelijk zelf een betonlook muur!

Posted on 2 min leestijd 5610 views

Wil jij ook een betonlook op de muur? Dat snap ik helemaal! Want de betonlook blijft hip en stoer voor in huis. Ook ik ben gezwicht voor de betonlook en gaf de schouw een heuse make-over met speciale verf en het resultaat is echt zó gaaf! Vandaag leg ik jou uit hoe ook jij gemakkelijk zelf een betonlook muur kunt maken.

Betonlook op de muur

Stap 1 is natuurlijk bepalen welke muur je graag een betonlook wil geven en stap 2 is om na te denken wat voor soort betonlook je wens. Je hebt namelijk diverse opties om de muur een mooie industriële uitstraling te geven. Zo kan je de muur direct laten stuccen met betonstuc of behangen met behang met een betonlook. De eerste optie is echter zeer prijzig en de tweede optie geeft een (voor mij te) glad resultaat. Ik koos dus voor betonverf.

Zo verf je de muur in betonlook

Zo verf je de muur in betonlook

’t Stilleven heeft diverse bijzondere soorten structuur verf en dat is precies wat je nodig hebt om de muur een mooie betonlook te geven. Nu heeft dit merk ook een speciale verf voor een betonlook, maar nee.. kijkend naar het voorbeeld is dit totaal niet wat ik wilde. Ik wilde wel een betonlook, maar geen rare ruwe strepen op de muur. En deze betonverf is ook nog eens best ingewikkeld. Zo moet je met plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag het al helemaal fout gaan!

Gelukkig vond ik daarnaast de optie Suède Stone en dat was precies wat ik zocht! Het enige wat ik daarbij nodig had was een blokkwast. Top! Want dat had ik wel. Verder is het enige wat je hoeft te doen, de structuurverf erop kwasten in halve maan vormen. Gemakkelijker een betonlook creëren met reliëf kan volgens mij gewoon niet. En het resultaat is precies wat ik wilde! Super trots ben ik dan ook op deze make-over.

Wat vinden jullie van onze betonlook make-over?

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Monique
  29 januari 2018

  erg mooi! is deze verf er in meerdere kleuren? groen bv

  • Grace
   30 januari 2018

   Hoi Monique,
   Deze verf heb ik alleen gespot in grijze en bruine tinten. Dus echt die beton kleuren.

 • Nicky
  20 februari 2018

  Gaaf zeg! Resultaat ziet er goed uit.

  • Grace
   20 februari 2018

   Dank je wel! En verrassend makkelijk om te doen ook.

 • Mitchell
  17 mei 2018

  Hoi grace
  Super mooi dat muurtje mag ik vragen hoeveel verf je over heb van de emmer na dat muurtje wil het zelf doen op mijn muur van 20m2en vroeg me af hoever ik zal komen per emmer .

  • Grace
   18 mei 2018

   Hoi Mitchell. Ik hield hierna toch wel een kwart emmer over. Deze heb ik gebruikt voor een ander muurtje. Op de emmer staat zo’n 10 tot 12 m2. Dus met twee emmers zou een muur van 20 m2 net gaan. Je kan altijd voor de zekerheid een back-up hebben. Als je die uiteindelijk niet nodig hebt, kun je die altijd weer retourneren in de bouwmarkt. Succes!

 • Bernadette
  6 juli 2018

  Hoi,

  Ik vind dit echt heel gaaf!
  Welke kleur heb je gebruikt?

  • Grace
   6 juli 2018

   Hoi Bernadette,
   Ik heb de kleur oud grijs gebruikt. Vond deze het meest op de echte beton/cement kleur lijken. Nog steeds mega blij mee!

Previous
Wat heb je nodig voor je reis naar Cuba?
Zo maak je gemakkelijk zelf een betonlook muur!