Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Hoe kies je de juiste eettafel?

Een eettafel kopen als blikvanger in je woning, dat is niet een alledaagse uitgave. Waarschijnlijk koop je maar eens in de zoveel tijd een nieuwe tafel, dus genoeg reden om niet over één nacht ijs te gaan. Wat voor tafel kies je? Wat zijn de ideale afmetingen? Kies je voor een boomstamtafel, een tafel met betonnen tafelblad of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een combinatie van verschillende materialen?

De mogelijkheden zijn enorm wat de keuze voor de juiste eettafel niet gemakkelijker maakt. In dit artikel deel ik daarom een aantal handige tips om je een beetje op weg te helpen.

Welk materiaalsoort kies je?

Bij de aankoop van een nieuwe tafel, is het belangrijk dat de uitstraling van de tafel ook naar je smaak is. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een houten tafel, ben je er nog niet. Daar begint het eigenlijk pas. Welk houtsoort kies je, welk onderstel wil je en ga je voor onbewerkt of bewerkt hout? Een onbewerkte tafel is een stuk gevoeliger voor vlekken van wijn, water en olie. Daarom kiezen veel mensen voor een eetkamertafel met behandeld tafelblad. Zo is je tafel optimaal beschermd tegen vlekken en kringen, maar behoudt het wel zijn charme. Kies bijvoorbeeld voor een stoere houten eetkamertafel met metalen onderstel. Dat is een praktische en tijdloze tafel ineen die in vrijwel ieder interieur past.

Wat voor vorm kies je?

Nog een ander punt om rekening mee te houden. Ofschoon de rechthoekige tafels nog steeds de meest populaire eettafels zijn, kun je ook een keer out of the box denken. Een ronde of ovale eetkamertafel staat namelijk garant voor veel gezelligheid aan tafel. En dat heeft ook zo zijn charme. Waar je bij een rechthoekige tafel wat meer moeite zult moeten doen om meerdere gesprekken te kunnen volgen, is dit bij een ronde of ovale tafel niet aan de orde. Je kunt namelijk met iedereen in contact blijven en dus ook met iedereen een gesprek aanknopen. Bovendien geeft een ronde tafel de ruimte een speelse en zachtere uitstraling.

Past de tafel in de ruimte?

Je hebt jouw droomtafel gezien, maar past de tafel ook in de ruimte? Niets is vervelender dan een eettafel die toch iets te groot (of misschien wel te klein) is gekocht. Een online aankoop kan dan wat risicovoller zijn. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen door een stuk karton uit te knippen in de afmetingen van de tafel. Zo krijg je in één oogopslag een duidelijk beeld hoeveel ruimte de tafel in gaat nemen. Als je de mal op tafelhoogte legt, krijg je pas echt een goed idee van de grootte van het tafelblad.

Meer inspiratie

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

tips-inrichten-klein-toilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights