Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Handafdruk in zoutdeeg

Ben jij op zoek naar een leuke knutsel voor Moederdag of Vaderdag? In deze blog leg ik je uit hoe je gemakkelijk een handafdruk maakt met jouw kindje. En geloof mij! Met zoutdeeg is dit een stuk makkelijker en goedkoper dan met gips.

Allereerst maak je natuurlijk samen zoutdeeg. Volgens mij maakt dit de knutsel vooral leuk om te maken voor kinderen. Ze mogen dan namelijk lekker viezeriken en kneden. Wat je hiervoor nodig hebt is keukenzout, bloem (geen zelfrijzende bloem), water, een beetje olie en een grote kom.

Zoutdeeg: Zo maak je het!

  • Meng 1 kop water met 1 kop zout in de grote kom.
  • Daarna voeg je 3 koppen bloem en een eetlepel olie toe en kneed je het mengsel met je handen tot een dikke deegbol.

Tip: Als het deeg korrelig en droog blijft, voeg dan nog een beetje water toe. Is het deeg juist nat, voeg dan een klein beetje bloem toe.

Eventueel kun je het deeg nog kleuren door er een paar druppels natuurlijke kleurstoffen of kleurstoffen voor voeding aan toe te voegen. Hoe? Dat lees je hier.

Handafdruk maken in zoutdeeg

Nu je het zoutdeeg hebt gemaakt, is het tijd voor de handafdruk.

  • Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer twee centimeter.
  • In het deeg druk je vervolgens de afdruk met een platte hand. Heb je – net als mij – een jong kindje, dan help je natuurlijk even. Spreid voorzichtig de vingers en druk zachtjes zijn of haar handje in het deeg.
  • Maak met behulp van een vorm of schaaltje een cirkel uit het deeg met daarin de handafdruk.
  • Het zoutdeeg met de handafdruk kun je laten drogen op de verwarming of uitharden in de oven (op 100° graden). De totale droogtijd hangt af van de dikte van het deeg. Denk aan 1 tot 3 uur in een oven of leen dag of twee op de verwarming.

Handafdruk versieren

Als laatste kun je de naam en het jaartal erbij schrijven met permanente stift. Ook kun je de handdruk nog versieren en verven. Laat je kind zijn of haar creativiteit uiten en krijg een uniek kunstwerkje cadeau.

Je kan deze DIY eventueel ook met klei maken. Hoe? Bekijk deze DIY Sieraden schaaltje.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.