Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

GROOT NIEUWS: We hebben een nieuw huis gekocht!

We hebben een nieuwtje: we hebben een ander huis gekocht! En niet zomaar een huis, maar een klushuis. Dat betekent dus weer plannen, verbouwen, klussen en DIY-en de komende tijd. 

Nog voor ik zwanger was van onze dochter begon het bij mij te kriebelen. Ik wilde graag verhuizen. Eenmaal zwanger verlangde ik ernaar om terug te verhuizen naar Brabant. Iets met dichterbij mijn ouders willen wonen en hormonen. Maar wat we vooral graag wilden was meer ruimte. 

Hoe leuk ons monumentale huisje ook is, het is een poppenhuisje. We hebben daarbij maar twee slaapkamers boven. Dat is helemaal niet erg, maar op een gegeven moment willen we beide kinderen graag een eigen kamer kunnen bieden. En jemig wat hebben kinderen veel spullen! (Lees: speelgoed) Alleen daarvoor heb je al een groter huis nodig.

Play Video

Onze zoektocht naar een nieuw huis

Mocht je zelf ook op zoek zijn naar een ander huis, dan weet je dat de huizenmarkt momenteel absurd is. Voor de verkoper leuk. Voor de koper een stuk minder. Leuke woningen zijn schaars, duur en vliegen als hete broodjes over de toonbank. Wanneer een huis op Funda kwam, zat de kijkdag vaak al vol. En als we konden kijken en bieden, dan werd er fors overboden. 

Sowieso vond ik de zoektocht flink tegenvallen en hebben wij ook consessies moeten doen. Wel hadden we ook een aantal harde eisen, waaronder:

  • Minimaal 3 slaapkamers
  • Minimaal 100m2
  • Garage of ruime zolder
  • (Mogelijkheid tot) Open keuken + bijkeuken
  • Maximaal 10 min fietsen van de binnenstad
  • Aan de 'juiste' kant van het kanaal
  • Eindwoning/Hoekwoning/Tweeondereenkapper

Verder vonden we het fijn als het huis een oprit had, een zijraam en een mooie uitstraling. En dat allemaal binnen ons budget.

Instapklaar versus klushuis

We waren verder opzoek naar een instapklaar huis. Ok natuurlijk zou ik daar ook het een en ander aan willen veranderen dan. Echter met twee kleine kinderen zou het fijn zijn als we gewoon konden intrekken en pas later een badkamer hier of een keuken daar konden aanpassen.

Instapklare huizen zijn echter enorm populair. Helemaal in onze prijsklasse. Op een gegeven moment wisten we dus dat we of echt concessies moesten doen op bovenstaand lijstje of toch moesten kijken naar een klushuis. 

Tot mijn verbazing waren ook de klashuizen populair. Ik denk dat er best wel wat flippers hier in de regio zijn en andere handige mensen. Gelukkig zaten we niet op de schopstoel en waren we al aan het bekijken wat we in ons huidige huis konden veranderen om de slaapplekken goed in te delen. 

En toen werden we gebeld: ons bod was geaccepteerd! 

Ons bod was geaccepteerd!

Het voelt nog steeds onwerkelijk, en toch voel ik mij er nu al thuis. Misschien komt het door alle plannen of omdat ik er al zo’n zes keer ben geweest in de tussentijd. Hoe dan ook zal er echt veel aan moeten gebeuren. Van de buiten- en binnenkant is het huis namelijk enorm verouderd. 

Ik ben ervan overtuigd dat wij er iets moois van gaan maken en natuurlijk neem ik jou mee tijdens ons nieuwe klusavontuur!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk voor jou

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox