Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Glijbaan in huis: geweldig speelgoed voor je kind!

Als er iets is dat peuters en kleuters geweldig vinden, dan is het wel de glijbaan! Lekker klauteren, glijden en schateren. Hier kwam de glijbaan in huis toen onze zoon een maand of 18 was. Ondertussen is hij bijna 3 jaar en glijdt hij er nog steeds dagelijks af. Niet alleen hij overigens.. ook zijn auto’s, poppen, knuffels, boterhammen en balletjes.

Kortom, wij vinden het een super geslaagd cadeau. Daarbij is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Door te spelen met de glijbaan leren en ontdekken ze klimmen, zitten, glijden en lopen. Plus, hij is lekker in beweging.

De glijbaan past ook heel goed binnen de Montessori filosofie. Je wil dan jouw dreumes, peuter of kleuter lekker zelf laten ontdekken, proberen en bewegen.

En je hebt ook hele toffe design glijbanen voor binnen. Zo hebben wij een houten glijbaan van YAYAwood via Etsy. Het voordeel van deze glijbaan vind ik het grote plateau waar je kind op kan staan en kan gaan zitten. Zelf heb ik de zijkanten gelakt in dezelfde kleur als ons speelhoekje. Zo is het één mooi geheel.

Nog meer toffe design glijbanen voor dreumesen, peuters en kleuters

Pyqer houten glijbaan

Hetzelfde model als onze glijbaan, maar dan een stuk goedkoper. Let wel op, je moet deze glijbaan nog wel zelf behandelen en lakken.

Koop hier

Opvouwbare houten glijbaan

Iets duurder, maar ook super gaaf is deze opvouwbare houten glijbaan van Moje. Ze hebben er ook een ballenbak bij te koop, maar enkel de glijbaan is al te gek speelgoed voor je kind. De glijbaan is wel een stuk hoger (87 cm ipv 60/70 cm) en daardoor misschien eerder geschikt vanaf een jaar of 2.

Koop hier

Kartonnen glijbaan

Zoek je een low-budget glijbaan voor je peuter? Deze kartonnen glijbaan is maar 39 euro.

Koop hier

Groetjes

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Ook leuk voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.