Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Fuerteventura: een zonvakantie in december

Om de winter te ontsnappen zijn wij in de kerstvakantie vertrokken naar Fuerteventura. Dit Canarische eiland ligt ten hoogte van Marokko en kent in december nog steeds zalige temperaturen van rond de 20 graden. Korte broek mee en genieten!

Qua weer is het heerlijk vertoeven het hele jaar door op Fuerteventura. Toen wij er waren liepen de temperaturen gerust op tot 24 en 25 graden. Verder is dit de plek met de meeste zonuren in Europa. Ook erg fijn! In december betekende dit dat de zon rond 8 uur opkwam en om 18 uur onderging. Genoeg uurtjes dus om bruin te worden.

Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en dat uit zich in hoge bergen, prachtige uitzichten en een indrukwekkende kustlijn vol rotsen. Maar er zijn ook eindeloze zandstranden en de zee is azuurblauw.

Fuerteventura heeft echt prachtige (verlaten) stranden.

De naam van het eiland betekent letterlijk ‘sterke wind’ en dat hebben wij ook zeker ervaren. Nu zaten wij in het zuiden en is de wind hier redelijk mild. Hoog in de bergen waaiden wij soms echter bijna weg. Overigens is de wind niet koud en maakt het een ideaal eiland voor surfers.

Vanwege tijd (en energie) tekort heb ik zelf geen surflessen genomen, maar dat wil ik een volgende keer zeker doen! Wel hebben wij lekker genoten van de zon, strand en zwemmen in het verwarmde(!) zwembad. Ook zijn wij erop uitgegaan, want vriendlief kan immers niet een week stilzitten. Gelukkig is er genoeg te doen op het eiland.

Overigens is Fuerteventura ook een perfecte vakantie voor een babymoon. Toen wij boekten, was ik – zonder dat ik het wist – al zwanger. Zo fijn dat dit Canarisch eiland dan niet te warm is (maar wel warm genoeg), er geen Zika-virus heerst en je er gewoon lekker op uit kan zonder dat je moet letten op wat je eet of wat dan ook. Ik vond het echt genieten met mijn vriend en de kleine in mijn buik.

 


Meer over onze vakantie:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

2 reacties

 1. Linda
  27 januari 2019

  Klinkt heerlijk en mooie foto’s, Grace! Fuerteventura staat nu ook op mijn (veel te lange) reisbucketlist!

  • Grace
   31 januari 2019

   Dank je Linda. Hopelijk kan en mag je komende vakantie al iets afstrepen van je reisbucketlist 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights