Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Fris en fruitig de zomer door: zo doe je dat!

Ben jij ook zo dol op de zomer? Dan heb je geluk. The Body Shop heeft namelijk twee nieuwe Special Editions: Cool Cucumber en Zesty Lemon. Beide bad- en bodycollecties zijn heerlijk verfrissend dankzij het sap van kromme komkommers en extract van bobbelige citroenen.

Dat vind ik dus een heel fijn initiatief om nutteloze waste van voedsel tegen te gaan. Daarbij kunnen we denk ik allemaal wel een opfrisser gebruiken deze zomer. Want hoe leuk die zomers ook zijn, ze zijn ook best plakkerig. In deze blog deel ik mijn mening over de Special Editions en tips om fris en fruitig de zomer door te komen.

Tip 1: Verzorg je huid

Zweet, zand tussen de tenen, het zoute water .. je huid wordt daar niet zo blij van. Je huid voelt vetter aan, maar droogt ook sneller uit. Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen en te hydrateren. In de zomer stap je daarvoor best over naar lichtere producten zoals olie-vrije lotions en producten op basis van melk, zoals de body yoghurt uit de Special Editions van The Body Shop.

Het fijne van de yoghurt vind ik dat je het ook kunt aanbrengen om de vochtige huid – erg handig aangezien ik in de zomer me nooit helemaal afdroog – en het vliegensvlug intrekt. Perfect dus om je huid deze zomer super snel te hydrateren! En ik vind het ook leuk om met mijn vingers in het zomerse potje te graaien. Het doet me namelijk een beetje denken aan slijm, maar dan romiger. Kortom, ik ben fan!

De Special Edition Zesty Lemon ruikt, zoals de naam al doet vermoeden, naar citroen. Daarbij vind ik de geur echt hemels! Het doet mij denken citronella en ik hoop stiekem dat geen mug mij durft te prikken na zo’n verfrissende douche met de producten uit de Zesty Lemon-bodycarelijn.

De Zesty Lemon body scrub moet je trouwens ook echt proberen. Ik heb zelf nog nooit zo’n fijne scrub in huis gehad. Het voelt heerlijk zacht aan en die korreltjes tinteling gewoon op je huid. Het verwijdert echt je dode huidcellen op een milde wijze en mijn huid.. die was heerlijk zacht en fris.

Naast Zesty Lemon heeft The Body Shop ook de Special Edition Cool Cucumber. Ook deze producten heb ik mogen proberen, maar heel eerlijk: ik ben gewoon geen fan van komkommer en de producten in deze lijn ruiken naar komkommer. Al staan de potjes wel heel mooi in bij mijn interieur.

Tip 2: Drink thee

Echt! Je kunt tijdens de zomer beter thee drinken dan koud water. Dit komt doordat je lichaam harder moet ‘werken’ om de lichaamstemperatuur vanbinnen op peil te houden bij het drinken van koud water. Hierdoor krijg je het juist warmer dan als je warm of lauw water drinkt. Laat die ijsklontjes dus maar in de vriezer.

Tip 3: Luchtige kleding

Als de zon straalt is het fijn om luchtige kleding te dragen. Kies daarbij voor lichte kleuren, want deze reflecteren zonlicht. Donkere kleding nemen het zonlicht juist op, waardoor je het warmer krijgt.

Tip 4: Gordijnen dicht

Ook al schijnt het zonnetje, hou de gordijnen dicht. De warme zon op het raam zorgt namelijk enkel voor een heel warm huis. En eerlijk, zelf kan ik echt niet slapen met die hitte. Door jouw gordijnen dicht te houden, hou je de warmte buiten en blijft het binnen een stuk koeler.

Blijft het binnen echter benauwd? Probeer in de avonduren dan de koelere buitenlucht naar binnen te trekken. Zet de ramen tegen elkaar open of zet een ventilator neer.

Tip 5: Begin en eindig met een douche

Je begint de dag fris door even onder de douche te springen. Gedurende de nacht transpireer je namelijk ook en dan is het alleen maar fijn om even die zweetresten van je af te spoelen. Hetzelfde geldt voor ’s avonds. En dit kan ook nog eens verkoelend werken door de temperatuur net iets kouder te zetten dan normaal. Je krijgt hierdoor een fijn koel gevoel net voordat je gaat slapen. En als je dan ook nog ruikt naar citronella.. hmm heerlijk fris!

* De Special Edition producten van The Body Shop zijn beschikbaar gesteld ter review.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights