Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Woonidee: fotobehang van het Rijksmuseum!

Op zoek naar een leuk woonidee voor op de muur? Voor in de slaapkamer was ik ook op zoek naar een beetje muurinspiratie. Uiteindelijk besloot ik voor kunst op de muur te kiezen. En dan niet zomaar kunst, maar een waar topstuk! Dankzij fotobehang van het Rijksmuseum.

Dat ik iets op de muur wilde, wist ik direct. Maar was? Tja, dat was een andere vraag. Mijn moeder kwam met het idee van fotobehang en dat is ook echt super leuk! Één probleempje echter, ik kon maar geen leuke foto vinden die ik groot op de muur wilden. Dan maar een ‘gewoon’ behangetje uitzoeken, maar ook daartussen vond ik niets waarvan ik helemaal weg was. En zo passeerden nog een aantal muurideetjes.

Na heel lang zoeken, vond ik dan eindelijk de perfecte muurmode voor bij ons op de slaapkamermuur, namelijk een schilderij uit het Rijksmuseum. Dit schilderij siert nu onze muur als een waar kunstwerk!

Fotobehang van het Rijksmuseum

Je ziet het ook steeds vaker terugkomen in het interieur en woonbladen: kunstwerkjes van het Rijksmuseum. Of dat nu een poster is, een koffiemok of een IXXI, kunst in huis is hot! Het Melkmeisje, De Nachtwacht of het mooie Zeeuwse Kinderen der Zee, elk schilderij uit de Rijksmuseum collectie kan jouw muur versieren met speciaal fotobehang. Wij kozen zelf voor fotobehang van het Rijksmuseum met het Italiaans landschap van schilder Hendrik Voogd. Lekker groen! En zie ook die poppetjes onderaan. Hoe leuk!

Mijn Rijksmuseum fotobehang is overigens hier te koop »

Fotobehang van eigen foto

Naast een kunstwerk uit de Rijksmuseum collectie kan je natuurlijk ook kiezen voor een eigen foto op de muur. Heb jij een mooie foto van een bijzondere reis, je kinderen of misschien wel een prachtige natuurfoto van Zeeland? Ook dat is super leuk om je muur mee te behangen. Zorg er dan wel voor dat jouw foto van een uitstekende kwaliteit is voor het beste resultaat.

Meer tips voor eigen fotobehang

Behalve een goede kwaliteit, moet je met nog een paar dingen rekening houden wanneer je fotobehang gaat bestellen.

 1. Meet allereerst goed de muur op de je wilt gaan behangen in zowel de hoogte als de breedte.
 2. Ook al staat er dat je de exacte maat van de muur kan doorgeven, geef dan alsnog 5 centimeter extra erbij op.
 3. Knip je de foto op maat? Houdt dan ook altijd rekening met die 5 centimeter snijverlies.
 4. Zorg ervoor dat je altijd EERST een voorbeeld ter goedkeuring kan krijgen via de mail. Zo weet je zeker dat de uitsnede naar wens is.

Fotobehang op vliesbehang

Bijna al het beschikbare fotobehang via internet wordt gemaakt van goede kwaliteit vliesbehang. Het voordeel van vliesbehang is dat het sterk, scheurvast, krimpvrij en licht afneembaar is. Ook is het gemakkelijk te behangen. Je smeert gewoon telkens een stukje muur in met kant-en-klare behanglijm voor vliesbehang en daarop plak je voorzichtig de banen een voor een.

Fotobehang behangen

Wanneer je het fotobehang ontvangt dan krijg je de bestelde foto (of kunstwerk) op één lange rol met kniplijnen. Knip eerst de eerste baan af en plak deze helemaal rechts op de te behangen muur. Knip daarna de volgende baan af om deze links van de eerste baan te plakken. Doe dit trouwens niet zomaar van boven naar beneden zonder goed te kijken. Door de kniplijntjes is de bovenkant niet altijd matchend met de bovenkant van de baan daarvoor. Kijk

daarom altijd eerst goed voordat je het fotobehang op de muur plakt of deze correct aansluit met de andere baan.

En wil je helemaal een aparte muur met behang, behang dan ook de hoek van de muur mee!

Wat vind jij van ons fotobehang?

 

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

behang: alles wat je moet weten over behangen

8 reacties

 1. Sanne
  30 mei 2016

  Haha leuk!

  • graceschouteren
   31 mei 2016

   Bedankt! Ik vind het ook nog steeds super leuk!

 2. Dana
  31 mei 2016

  Stoer!!

  • graceschouteren
   31 mei 2016

   Thanks! Kom maar eens een keertje kijken ook 😉

 3. Lisa
  3 juni 2016

  Ik wist geeneens dat dit kon, echt prachtig <3

  • graceschouteren
   3 juni 2016

   Ja, gaaf hé! Ben er zo blij mee. Zat net te denken om misschien ook beneden zo’n muur te doen .. Maar wat? :p

 4. Lieke
  26 september 2016

  Wat leuk, een hele mooie foto!

 5. Marie de Jonge
  9 mei 2019

  Wat een mooi behang zeg! Ik zou zelf ook graag een muur in mijn woonkamer willen behangen met een mooie foto of kunstwerk. Ook wist ik tot op heden niet dat dit mogelijk was. Ik ga meteen op zoek naar het perfecte design!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights