Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Flexa Mooi Makkelijk: werkt het echt?

De nieuwe Mooi Makkelijk lijn van Flexa is ontwikkeld voor iedereen die gemakkelijk meubels (of iets anders in huis) een nieuw kleurtje wilt geven. De verflijn is eigenlijk een lak en grondverf in één, waardoor gronden verleden tijd is. Of tenminste dat belooft het potje.

Maar werkt de verf echt? Is het echt zo makkelijk? En geeft het werkelijk een mooi resultaat? Ik ging met Flexa Mooi Makkelijk aan de slag in de kinderkamer en deel graag mijn ervaring.

Snel & Simpel

Zoals veel van jullie weten heb ik al heel wat geverfd en gelakt in huis. Nu weet ik twee dingen:

 1. Lak op terpentine basis vind ik niets, want dat duurt eeuwen voordat het droog is.
 2. Gronden is een must! Want anders krijg je nooit een mooi resultaat, moet je tig keer opnieuw lakken of de verf laat zelfs los als je echt pech hebt (en ja, dat heb ik ook gehad).

Dat gronden is echter iets wat ik toch vaak oversla, omdat ik simpelweg geen geduld heb. Ik ben liever lui dan moe zullen we maar zeggen. Het probleem is echter, dat dit mij vaak juist meer werk oplevert. Met Flexa Mooi Makkelijk heb je gelukkig geen grondverf nodig, want dat zit er gewoon in. Nou, jullie snappen dat ik stond te springen om juist met deze lak de vintage meubels voor de kinderkamer op te knappen.

Ik koos voor Mooi Makkelijk voor meubels, maar de lijn is er ook speciaal voor deuren & kozijnen, keukenkasten en vloeren & trappen. De verf zelf is gewoon aan te brengen met een acrylkwast en/of -roller. De verf vond ik erg fijn ‘uit te smeren’ over het hout. Verder was één laag inderdaad genoeg. Wow!

Ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik mega enthousiast ben. Niet alleen is de lak op waterbasis (dus ook zeer geschikt voor in de kinderkamer), maar de verf droogt snel en dekt geweldig. Iets wat ik ook erg fijn vond is dat de deklaag mooi strak was. Daar word ik nu blij van, want dat betekent dat je het niet nog eens moet schuren en opnieuw hoeft te lakken. Het is daarbij ook nog eens kras- en stootvast. Handig voor als straks de kleine met zijn auto’s overal tegenaan gaat beuken.

In 1 laag dekkend

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe de kleur eruit ziet na 1 verflaag. Om jullie een idee te geven, dit was een onbehandeld plankje voor het lakken:

En dit is het plankje na 1 keer verven met de Mooi Makkelijk verf voor meubels:

De kwaliteit vind ik echt super en vanaf deze opknapklus is Mooi Makkelijk mijn go-to lak als het gaat om meubels of kozijnen of wat dan ook. Zie ook die strakke lijn. Prachtig toch. Ik ben fan!

Flexa Mooi Makkelijk voor meubels is geschikt voor op hout, melamine, PVC en kan ook gebruikt worden over intacte oude verflagen. De lijn vind je in diverse standaard kleuren inde bouwmarkt of bestel je online. Liever een andere kleur? Deze kun je op bestelling laten mengen.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

2 reacties

 1. Maria ten Hoeve
  29 december 2020

  Leuk om dit artikel te lezen en handig om de foto’s te zien. Ik ga ook met Flexa verf aan de slag deze kerstvakantie, en ben erg benieuwd naar het resultaat. Goed om te weten dat de verf op waterbasis is, anders sta je in de damp te schilderen!

 2. Maria ten Hoeve
  8 september 2021

  Handig artikel en goede tips! Wij willen ook onze keukenkastjes schilderen en weet inmiddels ook uit ervaring dat we zeker het gronden niet over moeten slaan. Ik heb een goede grondverf gekocht en hoop dat de lak daaroverheen lang blijft zitten. Erg benieuwd naar het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.