Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een schoonmaker: doen of niet?

Ik ben echt een slechte huisvrouw; ik strijk niet, ik stof niet en de dweil ben ik allang weer kwijt. Toch wil ik graag een schoon huisje. Dus nu het huis een beetje aan kant is, wil ik graag een schoonmaker. Vriendlief vind een huishoudhulp echter de grootste onzin. Want we kunnen toch prima zelf schoonmaken?

Nou, nee dus! Want het huis is niet schoon, hoe vaak vriendlief ook stofzuigt en ik een doekje over het aanrecht haal. We hebben ook gewoon geen tijd of zin om echt alles goed schoon te maken. En dan bedoel ik echt alles stoffen, dweilen, poetsen, zemen, etc. En dan inclusief de plinten, de badkamer, het kleine raampje op zolder, bovenop de kasten en ga zo maar door.

Met ieder een fulltime baan vind ik het ook heel normaal dat ik geen zin heb om te poetsen die ene vrije dag die we hebben. Liever ga ik dan klussen in de tuin, lekker chillen op het strand of lunchen met vriendinnen.

Ik ben oprecht graag met mijn handen bezig, maar niet met een stofdoek. Mijn vriend trouwens ook niet hoor, maar die denkt dat een keertje met de stofzuiger erdoorheen het huis al schoon is. Het stof op de planken ziet hij simpelweg niet. Of hij doet net als ik en negeer het gewoon. Iets met je kop in het zand.. of is het gewoon een mannending? Ik heb geen idee.

Snappen doe ik het wel. Want hij werkt veel uur in de week en tot laat. Wie heeft er dan nog zin om te gaan schoonmaken in je vrije uurtjes? Ik niet! Tijd dus voor een schoonmaker.

De voordelen van een schoonmaker

De voordelen wegen namelijk op tegen de nadelen. Want;

 1. ik hoef niet zelf heel het huis te poetsen
 2. mijn vrije dag is dan ook echt een vrije dag
 3. heb ik al gezegd dat ik dan zelf niet hoef te poetsen!
 4. en ook niet te stoffen (wat een piep klusje is dat)
 5. ik kom dan na een dag werken thuis in een schoon huis
 6. de schoonmaker maakt vast en zeker beter en meer schoon dan ik zelf zou kunnen (of weten)
 7. voordat de schoonmaker komt, moet er natuurlijk wel opgeruimd worden. Win-win! Een schoon én opgeruimd huis.
 8. mijn mama hoeft dan niet meer te komen helpen met poetsen
 9. ik kan dan dus gewoon gaan lunchen met mijn mama
 10. oh, en ik hoef niet zelf te poetsen!!

De nadelen van een schoonmaker

Qua nadelen kan ik enkel bedenken dat het geld kost. Die je anders ook zou kunnen besteden aan shoppen (als je daarvoor tijd hebt tussen al dat poetsen door). Ook laat je een ‘vreemde’ in je huis. Alleen. Voor een paar uur. Ja, dat moet je natuurlijk wel willen. Maar then again, iemand maakt gewoon je huis voor je schoon. Hoe lekker is dat!

Bij ons komt morgen voor het eerst de schoonmaker. Ben benieuwd! Nu eerst maar even opruimen.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

1 reactie

 1. Daisy
  27 juni 2018

  ” Ben benieuwd! Nu eerst maar even opruimen”. Moest hier stiekem even om lachen, mijn moeder maakt altijd het huis schoon voordat de schoonmaker komt -.-‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights