Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenHuis update #2 – Een nieuw dakraam

Huis update #2 – Een nieuw dakraam

Oh jeetje, Ik heb het weer voor elkaar hoor. Ik wil natuurlijk per se een muur hebben, waar het dakraam zit. Help!

Typisch mij

Echt typisch iets voor mij. Ik heb weer eens iets in mijn hoofd gehaald, dat eigenlijk niet kan. Maar die muur precies daar maakt zowel de badkamer als logeerkamer mogelijk die ik voor ogen heb. Het moet dus gewoon, ook al is dat weer een deuk in het budget.

Vergunning nodig

Een dakraam verzetten mag bij een gemeentelijk monument echter niet zomaar. Hiervoor moesten we een vergunning aanvragen en daar gaat tijd overheen. We lagen dus een tijdje stil in afwachting van de aanvraag. Gelukkig konden we gelijk ook een aanvraag indienen om de stenen draagmuur te vervangen door een draagbalk, waardoor de slaapkamer verlengd zou kunnen worden. Maar ook daar konden we dus niet verder. Even pauze dus.

Yes! Toestemming

Na toestemming van de gemeente mochten we gelukkig zowel de muur afbreken als het raam verplaatsen. Joepie! Nu kon onze droomindeling echt gerealiseerd gaan worden.

Oude eruit, nieuwe erin

Voordat het dakraam verplaatst kan worden, moet de oude er natuurlijk ook uit. Dat betekende het dak op. Via een steiger (hallo, hoogtevrees) haalde mijn vader het oude kozijn eruit en maakte het gat netjes dicht met een dikke spaanplaat. Daarna werden alle dakpannen verwijderd waar het nieuwe dakraam moest komen. Na het verplaatsen kwamen hier daklatten op en de oude dakpannen werden weer goed gelegd. En ik? Ik maakte foto’s.

Kunststof of hout

We kozen ervoor om gelijk het houten dakraam te vervangen door een kunststof raam. Kunststof is namelijk onderhoudsarm, gaat langer mee en hoeft niet ook nog eens gelakt te worden. Een win-win noemen we dat.

Door de expert

Zelf ook een dakraam verplaatsen of vervangen? Laat het doen door een professional. Hij of zij kan je goed adviseren over de beste lichtinval; bovendien zorgt hij ervoor dat je geen onnodige daklekkages maakt. Wij zijn uitstekend geholpen door Jeroen van Dakraam Steenbergen. Meestal is het werk al binnen een uurtje gepiept en een hoop ruimt hij zelf al op. Super!

En het resultaat is ook al super, al zeg ik het zelf.

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Ook leuk voor jou

plafond-vervangen-3

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights