Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een kijkje in onze keuken

Onze keuken is volgens mij het fijnste en meest lichte plekje in huis. Ik besteed er dan ook heel wat tijd in, maar dat ligt er misschien ook doordat we daar koken, eten, wassen en werken.

De keuken is half open en heeft twee openslaande deuren die naar ons tuintje leiden. Hierdoor voelt binnen en buiten echt één en maakt het het huisje opeens een stuk groter.

Eigenlijk wilde ik graag een kookeiland, maar dat leek op de tekeningen te krap te worden. Daarom kozen we uiteindelijk gewoon voor een aanrecht aan de ene kant en een lange wand keukenkasten aan de andere kant. Maar surprise! We hielden in het midden genoeg ruimte over voor een barretje en stoelen. Mijn grootste wens voor in de keuken: een zitplek.

onze barkrukken

Daarvoor heeft mijn moeder mijn oude vintage eettafel verbouwd tot een hoge werktafel en haar oude keukenkrukken bekleed met een wandkleed van mijn oma. En nu hebben we een echte prinsen- en prinsessenkruk in de keuken. Echt zo blij mee.

Ook blij ben ik met ons tegelwandje. Nog voordat we de sleutels hadden, wist ik dat ik een paar leuke tegeltjes in de keuken wilden. Bij Storytiles had ik een schattig tegeltje laten personaliseren met de datum erop dat we officieel ons huisje kregen. Deze pronkt nu op de muur. De Friese witjes heb ik verder op marktplaats gescoord voor een tientje. Dat was echt een gelukje.

De groene kleur heeft mijn vriend uitgezocht en heet Cryptisch. Leuk is om te weten dat het een schoolbordverf is (gemengd in de gewenste kleur) en we kunnen er dus op schrijven. Binnenkort wil ik dat ook echt doen. Ik zoek alleen nog een toepasselijke tekst. Weet jij een leuke tekst?

Als spatwand gebruik ik eigenlijk mijn enorme collectie broodplankjes. Al dat hout bij elkaar zorgt overigens voor een warme uitstraling in een verder moderne greeploze witte keuken. Verder heb ik de keuken aangekleed met wat speelse en stoere decoratie en natuurlijk plantjes. 

De kastenwand hebben we ingebouwd en de ombouw heb ik zelf een betonlook gegeven (hier lees je hoe). Bovenop heb ik een stoere zwarte pot gezet die ik gevonden heb bij Loods5.

Ik vind het altijd heerlijk om woonstijlen te combineren. Een strakke keuken, een betonlook kastombouw, een vintage tafel, glazen schalen, houten broodplanken, stoffen krukken en een metalen kandelaar. Het past gewoon perfect bij elkaar en bij mij.

Hoe ziet jullie keuken eruit?

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

3 reacties

 1. Kimberley
  18 september 2018

  Wat een gave eettafel! En ook hele mooie stoelen!

  • Grace
   18 september 2018

   Dank je wel Kimberley!

 2. Gusta
  19 september 2018

  De keukenstoelen zijn echt prachtig en het licht door de dakraampjes, ook de 2 deuren naar je tuintje geven lekker veel licht in de keuken.
  Het is een gezellige keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights