Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een hondje om te helpen bij het verhuizen

Officieel heet het een meubeltransporter, maar ik ken het vooral als ‘hondje: een plateau met wieltjes om zware meubels of andere goederen te verplaatsen. De bijnaam verwijst waarschijnlijk naar vroegere tijden waarbij honden een kar trokken. Een forse hond werd gebruikt om een kleine kar te trekken en werd vooral door venters gebruikt.

Verplaatsen van meubels

Het transport- of meubelhondje kent verschillende formaten waarbij de afmeting 70 bij 50 cm. het meest gangbaar is. De veilige hondjes hebben een antislip laag waardoor het object nauwelijks kan verschuiven. Zwenkwielen zorgen voor het gemakkelijk verplaatsen van het voorwerp. De transportroller kan ruim 250 kilogram dragen. Vooral door verhuizers wordt het veelvuldig gebruikt, maar ook in het theater (waar mijn vriend werkt).

Alternatief voor pompwagen

In feite is het meubelhondje een goedkoop alternatief voor de pompwagen. Het hondje is redelijk compact en heeft een gewicht van minder dan 10 kilogram. Een pompwagen is van een ander kaliber. Het heeft lange vorken en een gewicht van zo’n 75 kilogram. De pompwagen is bedoeld voor veelvuldig handmatig laden en lossen en constant verplaatsen van pellets met goederen. Een handmatige heftruck voor de logistiek.

Hoe gebruik je het hondje?

Het gebruik van het hulpmiddel vereist enige zorgvuldigheid. Het voorwerp dient op een juiste manier gecentreerd te worden. Er dient gezorgd te worden dat het voorwerp niet kan kantelen of verschuiven. Door tegen het voorwerp te duwen kan het verplaatst worden. Enige oefening is aanbevolen vooral bij drempels. De ervaren verhuizer gebruikt bij lange voorwerpen twee hondjes.

Een verhuishondje kopen kan bij logistieke leveranciers of bouwmarkten. Kies wel voor een kwaliteitsproduct voor het veilig kunnen verplaatsen. Het verkeerd verplaatsen van zware voorwerpen kan snel leiden tot rugklachten door verkeerd tillen of onjuist verplaatsen. Het hulpmiddel is bedoeld om het zware werk te doen.

Let op: Kinderen vinden het ‘hondje’ leuk en zien het als spannend speelgoed. Hiervoor is het echter niet bedoeld en het is bovendien gevaarlijk. Laat het daarom niet slingeren en berg het bij niet gebruik op een veilige plaats op.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights