Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een glazen schuifdeur: dit zijn de voordelen!

Advertorial

Zelf hebben wij openslaande deuren in de keuken naar de tuin toe, maar in een volgend huis droom ik van een glazen schuifpui. En niet alleen omdat een glazen schuifdeur prachtig en stijlvol staat in je interieur! Het biedt ook nog andere voordelen. Benieuwd welke? Lees dan even verder. Ik heb de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Schuifdeuren zorgen voor meer licht

Wil je meer licht in huis? Kies dan voor een glazen schuifpui. Je krijgt er in één klap een optisch grotere kamer voor terug met een luxe uitstraling. Ook kun je altijd zien wat er buiten gebeurd. Zo maak je het buitenleven nog boeiender. Een schuifpui is daarnaast ook de perfecte oplossing om als een soort scheidingswand te dienen tussen meerdere vertrekken in huis, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de keukenzone. Zo blijkt maar weer dat een schuifpui voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden en het dus veel meer is dan zomaar een conventionele afsluitdeur.

Schuifdeuren besparen ruimte

Ook heel belangrijk en al helemaal als je klein woont: met een schuifpui bespaar je ruimte. Je hoeft namelijk geen rekening meer te houden met de draaihoek van de deur. Handig, toch? Een schuifdeur is ook de ideale oplossing voor een kleine kamer waar elke centimeter telt. Houd er wel rekening mee dat er nog genoeg ruimte moet zijn om de deur zijwaarts te kunnen openen. Bij ons was daar jammer genoeg geen plek voor en daarom moesten wij kiezen voor openslaande deuren in ons huidige huis.

Schuifdeuren zijn duurzaam

Het is misschien niet het eerste voordeel wat in je opkomt, maar wist je dat je met een glazen schuifpui ook kunt besparen op de stookkosten? Tegenwoordig wordt er bij glazen schuifwanden ook dubbel glas gebruikt, soms zelfs triple glas. Dubbel of driedubbel glas zorgt voor een betere isolering dan enkel glas. Bijkomend voordeel is dat het glas ook direct een geluiddempende werking heeft en het ook minder zal tochten in huis. Zo kun je nóg prettiger en duurzamer wonen. 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Ook leuk voor jou

tips-sfeervolle-woonkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights