Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een dagje Kiëv

Dan ga je op reis naar Thailand en beland je in Kiëv. Het overkwam ons op de heenreis naar Bangkok. Maar geen nood, dan maken we er toch gewoon een mini citytrip van!

We hadden echt mega goedkope tickets op de kop getikt naar Bangkok met Ukraine International Airlines (UIA). Het enige was dat we dan een overstap hadden in Kiëv. Geen probleem voor ons! Echter toen we vertrokken was onze eerste vlucht zo’n anderhalve uur vertraagd. Ook geen probleem op zich, behalve dan dat we zo onze aansluiting misten en we dus gestrand raakten in Oekraïne.

Gelukkig kregen we accommodatie van de vliegmaatschappij en konden we tegen een kleine fee de bustickets naar Laos omboeken. Ondertussen besloten we een mini citytrip te maken en in drie uurtjes wat van Kiëv te zien.

‘S avonds laat zocht ik dus snel nog wat tips op op internet. We hadden immers maar een paar uurtjes de tijd en dan hou ik ervan om wat onderzoek te doen van de echte must-sees in Kiëv. Het verbaasde me eigenlijk hoe weinig er over deze stad te vinden was. Misschien vinden de meeste een reisje naar Oekraïne toch nog een beetje eng.. Op de reisblog van Expeditie Aardbol vond ik echter wel wat tips.

We besloten in elk geval richting de beroemde kathedralen te gaan en WOW! Dat was echt bijzonder. Voor het National Kyiv-Pechersk Historical and Cultural Preserve moet je een kleine entree betalen, maar dat is het helemaal waard. Eigenlijk betaal je dan direct voor zo’n 49 bezienswaardigheden verspreid over een enorm groot gebied. Je kan hier prima jezelf een paar uur vermaken en de prachtige Sint-Sofiakathedraal bezichtigen. Wij waren er tijdens een mis en dit was werkelijk een bijzondere ervaring. Een om nooit te vergeten!

Wanneer je binnen komt, loop je door een schitterende gouden poort en je vind hier ook de grote Lavra Bel toren, iets verderop het Rodina Monument en natuurlijk het Holenklooster.

Dit klooster is een wereldberoemd en belangrijk bedevaartsoord. Het mooie is dat dit klooster een groot gangenstelsel heeft onder de grond, waar je met enkel een kaars als gids doorheen loopt. Door de smalle gangen loop je langs de kisten en mummies van de monniken die hier leefden. Een uiterst heilige plek en ik moest dan ook mijn haar bedekken en een lange rok aan.

Hierna besluiten we richting de hoofdweg te gaan. Ik had namelijk gelezen dat hier in de buurt een geweldig straatje moest zijn à la Montmartre. En aangezien ik dol ben op Parijs, wilde ik dit absoluut zien. We liepen vanaf het grote kerkelijke terrein door een park langs de oever richting het noorden (?) en kwamen nog langs prachtige bezienswaardigheden en genoten van het mooie uitzicht.

Kiëv in Oekraïne

Na een poosje lopen, kwamen we bij het metrostation Arsenala en besloten verder ondergronds verder te gaan. Een hele belevenis op zich, want dit metrostation is het diepste metrostation ter wereld! En het kost je echt maar een paar cent. Daarbij scheelde dat nog zo’n uur lopen, dus een echte win-win situatie voor mij.

Eenmaal in de hoofdstraat van Kiëv konden we gewoon over straat lopen. Deze weg is namelijk in het weekend afgesloten voor auto’s, zodat je hier volop de architectuur kunt bewonderen. Bij het grote plein ga je vervolgens de weg omhoog de Andriyivski Uzviz in. En inderdaad, wat een leuk straatje! Echt een must als je in Kiëv bent. Je kunt hier souvenirtjes kopen, een kopje warme chocomelk drinken en de lokale kunsten ontdekken. Eenmaal de berg helemaal op staat je nog een prachtige verrassing te wachten; de mooie blauwe Sint Andrieskathedraal.

Toen was het voor ons (jammer genoeg) alweer tijd om snel terug te gaan richting het vliegveld en besloten nog één drankje te doen bij een leuk tentje om een taxi te regelen. We belanden uiteindelijk bij Small Talking in de hoofdstraat. Een vrolijk hip tentje met wifi.

Die taxi regelen was overigens toch moeilijker dan gedacht. De volgende keer downloaden we dus echt Uber op onze telefoon voordat we gaan. Uiteindelijk is het toch gelukt door de hulp in te schakelen van een local en haalden wij precies op tijd onze transfer.

Op naar Bangkok!


Kiëv in Oekraïne is een enorm fascinerende hoofdstad, waarbij je echt het gevoel heb terug in de tijd te stappen. Het viel mij op dat er weinig toeristen waren en iedereen grauw en conservatief gekleed ging. Wel vind ik Kiëv zeker een bezoek waard en ik wil absoluut een keer terug naar Oekraïne. Let er wel op dat het hier erg koud kan zijn, dus kleed je warm aan.

Wil jij ook een keer naar Kiëv?

Hotels kan je boeken bij Booking.com »

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights