Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Een beestachtige knoeimat voor onder de kinderstoel!

Onze zoon is een heerlijke eter. Hij lust veel – al heeft hij natuurlijk zijn favorieten – en snoept het liefst heel de dag door. Maar soms wil hij gewoon niet meer, of iets anders, of vind hij het gewoon leuk om het op de grond te gooien, of tuft hij zijn brood weer uit, of … Kortom, soms belandt het eten niet in zijn mond, maar op de grond.

Totaal niet erg natuurlijk! Ik raap de etensresten gewoon weer op en haal een doekje over de grond. Laatst kwam ik echter tot de ontdekking dat sommige rode hapjes hardnekkige vlekken achterlaten. Niet alleen op zijn slabben en kleding, maar ook op de vloer. Tel daarbij op dat hij het opeens een erg leuk spelletje vindt om speelgoed op de grond te gooien en is de eerste deuk in de vloer een feit. Daarom hebben we nu een ronde knoeimat onder de kinderstoel gelegd. Een hele leuke trouwens uit de Junior collectie van Fabryk Design.

Wat is een knoeimat?

Een knoeimat is een vloerzeil, die speciaal ontworpen is om je vloer te beschermen tijdens het eten en spelen. Je legt simpelweg de mat onder de kinderstoel om gemorst eten op te vangen of om te gebruiken als een soort placemat tijdens het knutselen. Hierdoor kan je kindje lekker kliederen op de grond. Klaar? Dan pak je de mat op, schud de etensresten en andere troepjes in de prullenbak, en neem het zeil af met een vochtige vaatdoek.

Doordat de mat van vinyl gemaakt is, is het vloerkleed gemakkelijk en snel schoon te maken. Je neemt het gewoon af met een sopje en droogt binnen enkele minuten. De knoeimat van Fabryk Design hebben bovendien een antislip laag en blijven prima op hun plek liggen

Voordelen van een knoeimat

  • Beschermt: De knoeimat beschermt de ondergrond tegen vlekken en krassen. Niet alleen tijdens het eten, maar ook tijdens het knutselen. Oh, en tegen putjes in de vloer!
  • Dempend: Ideaal voor wanneer je kindje alles op de grond smijt. Ook prettig trouwens voor je kindje als hij of zij valt op zijn pamper.
  • Veelzijdig: Het is een knoeimat, placemat, vloerkleed, kliedermat, vloerzeil en speelkleed.
  • Zacht en warm: De mat is misschien niet zo zacht als een harig vloerkleed, maar zit nog steeds zachter en warmer dan bijvoorbeeld tegels.
  • Ook geschikt voor buiten: De mat is gemaakt van vinyl en blijft perfect te gebruiken als buitenkleed. We hebben er tegenwoordig ook eentje buiten gelegd bij de zandbak. Dat is toch fijner voor zijn knietjes en een stuk zachter bij het vallen dan onze terrastegels.

Beestachtig mooi

De leuke matten van Fabryk Design zijn niet alleen functioneel, ook nog eens beestachtig mooi! Je vindt in de Junior collectie diverse schattige prints met onder andere diertjes. Wij hebben nu de Tiger Joe & friends onder de stoel liggen met daarop allemaal tijgertjes. Dat maakt het mee eten en kliederen extra gezellig. Al vind ik nog steeds stukjes brood achter de bank, spetters saus op de muur en stukjes groenten ver van de kinderstoel vandaan. Hoe dat daar dan komt? Dat zal denk ik eeuwig een raadsel blijven.

Knoeimatten zijn verkrijgbaar in diverse maten en designs: Van rond tot vierkant en van sterren tot dierenprints.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox