Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Doei kattenharen! Dankzij deze Thomas stofzuiger

Heb jij net als ons een huisdier in huis? Wil je ook liever geen haren overal? Of ben je allergisch voor huisstofmijt? Zeg maar doei tegen kattenharen (of hondenharen) met de krachtige stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet. En ook fijn; de stofzuiger filtert zoveel mogelijk stofdeeltjes! Dat betekent minder stof in huis en een fijnere lucht.

Dat klinkt als muziek in de oren toch? Logisch dat ik geen nee zei, toen ik het aanbod kreeg om de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet stofzuiger te testen. Onze – nu oude – stofzuiger is namelijk oud, heel oud! Bejaard zelfs. Het is werkelijk nog de oude stofzuiger van mijn ouders, die ik meekreeg op kamers. De slang zit ondertussen met duct-tape aan elkaar vast en de zuigkracht is ook niet meer je-van-het.

Het feit dat onze nieuwe stofzuiger speciaal gemaakt is voor huisdiereigenaren, maakte mij het direct enthousiast. Onze kat ligt namelijk over te dutten en haar haren zijn dus ook overal! De vraag is natuurlijk: doet de stofzuiger wat het beloofd? En wat zijn verder de voordelen en de nadelen van stofzuigen met de Thomas Cycloon Hybrid?

Koop hier de stofzuiger

Voordelen van de Cycloon stofzuiger

Onze gekregen stofzuiger van het Duitse merk Thomas is een cycloonstofzuiger oftewel een stofzuiger zonder zak. Je hoeft hierdoor geen stofzuigerzakken meer te kopen, wat scheelt in de portemonnee. En ook fijn: een stofzuiger zonder stofzak heeft veel meer zuigkracht dan een gewone stofzuiger met stofzak.

De stofzuiger heeft dus een flinke zuigkracht! Inclusief vier verschillende standen: minimaal, eco, high en maximaal. De maximale stand (1700 Watt) zal je – naar mijn ervaring – niet nodig hebben. De eco-stand maakt hier de bank al prima vrij van alle dierenharen. Sowieso ben ik super blij dat de kattenharen zo veel makkelijker en sneller opgezogen zijn. De stofzuiger is voor mijn gevoel dus echt krachtiger dan onze oude stofzuiger, maar maakt ook wel meer lawaai, vooral in de hoogste standen. Het belangrijkste is echter dat we doei kunnen zeggen tegen die witte kattenharen!

Voordelen van de Hybrid stofzuiger

De stofzuiger is een Hybrid, omdat het twee verschillende boxen/opvangbakken: de easyBox en de Aqua-FreshAir-Box. De voordelen en hoe die werken, kun je goed lezen op de website van Thomas Stofzuigers . Het belangrijkste om te onthouden is, dat je in de ene water doet en in de andere niet. Beide zijn verder te legen zonder dat het stof rondvliegt. Iets dat ik bij andere zakloze stofzuigers wel heb meegemaakt. Super fijn dus ook als je een stofallergie hebt.

De aqua-box zuivert verder ook de lucht van onaangename geurtjes. Al kan ik dit niet met zekerheid bevestigen, want gelukkig ruikt ons huis niet onaangenaam. Een natte kat ruikt namelijk toch anders dan een natte hond. Plus, ik gebruik graag huisparfum. Maar met de AQUA-box rook het wel lekker naar water tijdens het stofzuigen. Zelfs mijn vriend merkte op dat het veel lekkerder ruikt dan toen ik vroeger aan het stofzuigen was.

Oh, en nog een leuk weetje; met de aqua-box kun je kleine vloeistoffen opzuigen. Al haal ik zelf liever even snel een doekje, dan dat ik de stofzuiger uit de kast moet halen.

Andere voordelen van de Thomas stofzuiger

Naast bovenstaande voordelen, heb ik nog een paar andere voordelen ontdekt:

  • Veel borstels en hulpstukken. De stofzuiger wordt geleverd met twee verschillende borstels, een gewone borstel en een turboborstel. De standaard borstel is te gebruiken op harde vloeren, tapijten en stoffering. De turboborstel is speciaal geschikt voor (hoogpolig) tapijt en vloerkleden. Ideaal, mocht je dat in huis hebben! Daarnaast zitten er verschillende hulpstukken bij, waaronder een meubelmondstuk. Dit is eigenlijk, naast de standaard borstel, het enige mondstuk dat ik gebruik.
  • De stofzuiger heeft een extra lange snoer. De snoer van deze stofzuiger is 11 meter lang. Super lang dus! Ik kan daarmee van achterin de keuken, helemaal naar de hal, de hoek om, en zo in het toilet stofzuigen. Voorheen moest ik minimaal 1 keer van stopcontact wisselen.
  • De stofzuiger beweegt soepel. Tijdens het stofzuigen merkte ik direct hoe wendbaar de stofzuiger is. Ik hoefde niet telkens aan de slang te trekken om de stofzuiger mee te krijgen. Hij (ik noem hem Thomas, dus het is een man) beweegt gewoon fijn met je mee. Het voelde een beetje als dansen. Hij is dus lekker soepel in de heupen.

De nadelen van onze nieuwe stofzuiger

Naast bovenstaande voordelen, heb ik ook een paar nadelen ontdekt aan de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet stofzuiger:

  • De stofzuiger is zwaar. Ik til de stofzuiger dus niet graag naar boven.
  • Het schoonmaken van de bakken is veel werk. Het uitkloppen van de easyBox is makkelijk, maar daarmee krijg je niet alles helemaal schoon. De aquaBox is nog lastiger schoon te krijgen en best viezig. Ik ben dan weer zo’n gek, die na elke stofzuig-beurt die bak gaat poetsen. Dat hoefde dus nooit met een zak. Dus dat kost mij nu wel meer tijd en is echt wennen.
  • De stofzuiger heeft geen handvat aan de kop. Niet heel erg natuurlijk, maar ik mis het wel. Dit had mijn vorige stofzuiger namelijk wel en dat handvat gebruikte ik echt vaak om de stofzuiger in de kast te zetten, de trap op te tillen, etc.
  • De handleiding is in het Duits. Oké en in het Pools, Russisch en nog een paar vreemde talen. Bij het uitpakken van de stofzuiger, vond ik dat niet heel handig. Je moest hierdoor echt zelf uitvogelen hoe alles werkte, wat alles was en waarvoor. Gelukkig heb ik een online Nederlandse handleiding gevonden, waarin alles staat uitgelegd. Doe er zeker je voordeel mee! Anders sta je straks net als mij te stofzuigen met de turboborstel op je houten vloer. Die is dus speciaal voor tapijt LOL.
  • De stofzuiger maakt flink lawaai. Snel stofzuigen wanneer de kinderen op bed liggen, gaat met deze stofzuiger dus niet. Sterker nog, ik twijfel of je een muziekje aan kan zetten tijdens het stofzuigen. Dat hoor je echt niet, behalve als de volumeknop op standje 100 staat misschien.
  • De stofzuiger past niet in onze meterkast. Dat is misschien wel het grootste nadeel voor ons, want waar bergen we de stofzuiger nu op? Daarvoor moeten we nog een plekje vinden en tot die tijd, staat de stofzuiger in de keuken in de pad.

Vooral de zuigkracht en wendbaarheid maken voor ons de nadelen helemaal goed. Ik stofzuig zelfs vaker nu! Wie had dat ooit gedacht.

Wil jij ook doei zeggen tegen dierenharen? De Thomas Cycloon Hybrid is in Nederland te koop op Bol.com.

*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Thomas stofzuigers.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.