Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY: Zo maak je zelf een betonlook muur!

De betonlook blijft trendy en tegenwoordig blijf je dan ook zeker nog muren zien met een betonlook. Ook ik ben gezwicht een betonnen muur en zowel in de woonkamer als in de keuken als op de overloop hebben wij een DIY betonlook muur. Hoe jij zelf een betonnen muur maakt, leg ik je in deze blog stap voor stap uit.

DIY Muur met betonlook

Heb jij een muur in gedachte om een gave betonlook te geven? Dan kun je heel simpel zelf aan de slag met bijvoorbeeld industrieel behang of – zoals mij – met betonverf!

Kijkend naar de diverse mogelijkheden qua betonverf, vond ik diverse opties. Maar veel daarvan leken mij niet zo simpel.. Zo moet je vaak met een plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag dat dus al helemaal fout gaan bij mij! Gelukkig heb je ook andere opties qua betonverf, waarbij je enkel aan de slag hoef met een blokkwast. Top!

 

Wil je aan de slag met een tegelwand? Lees hier het stappenplan vloertegels verven in betonlook. Deze tips werken ook perfect voor het verven van tegels op een wand.

Bekijk de video tutorial

Play Video

Stap voor stap een betonlook muur

Voordat je begint is het belangrijk om de muur even goed voor te bereiden. Plak de randen af, leg iets ter bescherming op de vloer en trek ook zelf je oude kluskleding aan.

 1. Goed roeren!

  Deze stap mag je absoluut niet overslaan als je aan de slag gaat met betonverf. In de verf zitten namelijk – een soort van – korreltjes, die later die mooie betonnen structuur geven aan je muur. Maar die korreltjes liggen wel allemaal onderop, dus even flink roeren dus!

 2. Rechtop dippen

  Volgende belangrijke tip: dip de blokkwast rechtop in de verf.

 3. Kris-kras verven

  En nu hoef je een keertje niet zo netjes te verven; liever niet zelfs! Strook de kwast met betonverf dus lekker kris-kras over de muur. Het voordeel hiervan is dat je straks geen ‘patroon’ in de stroken ziet, maar het echt ‘natuurlijk’ erop zit.

 4. Verf halve cirkels

  Strook de kwast verder in een halve cirkel op de muur. Zo voorkom je duidelijke verfstrepen in je eindresultaat.

 5. Laat de eerste laag drogen

  Heeft geen toelichting nodig toch?

 6. Herhaal stappen 1 t/m 4

  Na een nachtje drogen kun je aan de tweede laag beginnen. Deze kun je voor het mooiste effect net weer wat anders aanbrengen als de eerste laag. Dus net die draaibeweging de andere kant op, etc.

  Ook hoeft het niet overal even dekkend te zijn. Die kleurverschillen geven juist een gaaf effect straks!

 7. Geniet van jouw DIY betonlook muur!
Meer beton in huis? Bekijk dan ook eens deze DIY's en tips

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.