Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY: Zo maak je zelf een 3D kerstboom van hout

DIY: Zo maak je zelf een 3D kerstboom van hout

Dit jaar had ik het plan om geen echte kerstboom in huis te halen en te gaan voor een duurzaam exemplaar. Eerder maakte ik daarom een mooie kerstboom van takken voor aan de muur, maar ik wilde ook nog graag een boompje neerzetten.

Deze zelfgemaakte kerstbomen vind ik zelf echt zo leuk! Door het aanbrengen van schoolbordverf kun je de boompjes helemaal persoonlijk maken. En doordat je ze gemakkelijk in elkaar schuif, kun je ze ook simpel weer uit elkaar halen en opbergen. Ik denk zomaar dat ik voor volgend jaar een nog groter exemplaar maak.

Voor deze DIY ben ik aan de slag gegaan met een plaat MDF dat wij nog over hadden. Hou jij van een Scandinavisch interieur? Maak dan de 3D kerstboom van hout.

3D Kerstboom zelf maken

Om deze kerstboom zelf te maken, heb je het volgende nodig:

  • decoupeerzaag
  • plaat MDF
  • rolmaat of liniaal
  • potlood
  • verf
  • schoolbordverf
  • afplaktape
  • sponsje of kwast

DIY TIP: Liever de power tools achterwege laten en gezellig knutselen met je kinderen. Dan kun je ook deze 3D kerstboom natuurlijk ook zelf maken van een stuk dik karton.

Stap 1: Driehoeken tekenen

Gebruik de liniaal om de driehoeken uit te tekenen op hout of een MDF plaat. Ik koos ervoor om twee 3D kerstbomen te maken, eentje van 40 cm breed en 70 cm hoog en eentje van 30 cm breed en 50 cm hoog.

Stap 2: Inkeping maken

Om overigens straks de twee vormen in elkaar te schuiven en een 3D-effect te krijgen, teken je ook nog een inkeping in het midden af. Bij de ene driehoek zit deze inkeping aan de bovenkant tot het midden en bij de andere driehoek aan de onderkant tot het midden. De breedte van de inkeping is hetzelfde als de dikte van de plaat. Dus als je materiaal 2 cm dik is, zoals bij mij, dan is de inkeping 2 cm breed.

Stap 3: De vorm zagen

Zaag met een cirkelzaag of decoupeerzaag de vorm uit.

Stap 4: De boom verven

Schuur de driehoeken lichtjes met een schuurpapiertje en je kunt dan het geheel eventueel verven of blanco laten. Ik koos voor een goud boompje en gebruikte ook zwarte schoolbordverf. Dit zorgt niet alleen voor een sfeervol uiterlijk, maar kun je tevens een mooie tekening of tekst op schrijven met een krijtmarker.

Stap 5: Neerzetten

Als de verf goed droog is kun je de driehoeken in elkaar schuiven en je kerstboom neerzetten.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights