Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY Zeep met droogbloemen

DIY Zeep met droogbloemen

Zelf zeep maken is super leuk en gemakkelijk om te doen. En je kunt er zoveel verschillende zeepjes mee maken! Voor deze DIY zeep ging ik aan de slag met droogbloemen. Het resultaat: fleurige zeepjes om op te hangen in het toilet, de badkamer of om neer te leggen in de keuken. Maar zeg nu eerlijk: deze eigen gemaakte zeep is toch eigenlijk te mooi om je handen mee te wassen?

Nodig

Voor de mal gebruikte ik een siliconen zeepmal met al een soort pin in de vorm. Je kunt ook een andere zeepmal gebruiken en er een rietje inzetten. Zo kun je ook een gat creëren voor het touwtje (om op te hangen) zonder een nieuwe mal te moeten kopen.

Zelf zeep maken: zo doe je dat stap voor stap!

Stap 1 – Voorbereiding

Voor deze DIY zeepjes met droogbloemen zet je eerst alles van te voren klaar op je aanrecht. Als de zeep straks eenmaal gesmolten is (zie stap 3) dan moet je best snel gieten (zie stap 4 ), voordat de zeep weer hard wordt.

Stap 2 – Droogbloemen in de mal

Je pakt vervolgens de gedroogde bloemen erbij. Knip de bloemen korter en/of pluk de blaadjes. Hiermee vul je de mal naar wens. Zelf heb ik rozenblaadjes gebruikt, bloemenkoppen en fijngemalen bladeren.

Stap 3 – Zeep smelten

Om zeep te maken, moet je eerst zeep smelten. Hiervoor gebruik je transparante of witte gietzeep. Je snijdt eerst een stuk zeep af van het grote blok en smelt deze stukjes vervolgens in een smeltpot, maatbeker of ander kommetje.

Je kunt het zeep smelten au bain-marie of in de magnetron. Ik kan je vertellen dat het in de magnetron een stuk sneller gaat. Ik smolt de zeep in de magnetron op de laagste stand (360 Watt) voor ongeveer een minuut.

Tip: roer niet te stevig in de gesmolten zeep, want dan komen er luchtbelletjes in.

Stap 4 – Kleur en geur toevoegen

Als de zeep helemaal gesmolten is, voeg je een paar druppels geurolie en eventueel kleurstof aan toe. Ik gebruikte voor een zeepje bijvoorbeeld een gouden kleur en een ander zeepje een zwarte kleurstof.

Tip: Je geurolie mag maximaal 3 procent van het totaal gewicht zijn. Heb je 100 gram zeep gesmolten? Reken dan op maximaal 30 druppels geurstof.

Stap 5 – Zeep gieten in de mal

Nu giet je rustig de zeep ik de mal met droogbloemen.

Stap 6 – Even wachten

Laat je zeepjes nu ongeveer een uur goed uitharden en haal daarna je fleurige zeepje uit de mal.

Hoe dunner je zeep, hoe sneller deze weer hard zal zijn.

Nu nog een touwtje erdoorheen en je DIY zeep met droogbloemen is klaar!


Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

1 reactie

  1. Ingrid
    31 januari 2021

    Mijn smûk moment is wanneer ik op bezoek ben bij mijn dochter.Ze woont als Limburgse samen met haar Zeeuwse vriend in Gelderland en we missen elkaar en het samen aan de knutsel zijn.Dus als we vanuit het zuiden naar Ede vertrekken gaan vaak diy spulletjes mee en volgens mij wordt het volgend project zeepjes maken en nu ze sinds kort een eigen tuin heeft zullen er mooie bloemetjes in komen Dus dat mooie boek is zeer welkom ?? groetjes Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights