DIY Vintage barkrukken

Posted on 2 min leestijd 567 views

Aan een bartafel, horen natuurlijk ook barkrukken! En die van ons zijn voor mij extra speciaal en kosten alleen een stuk stof. Wil jij ook mooie vintage barkrukken? Lees dan snel verder en do-it-yourself!

onze barkrukken

Om kosten te besparen hebben wij namelijk de oude keukenkrukken van mijn ouders overgenomen. Deze leren krukken waren flink onder handen genomen door de katten en mijn ouders waren daarom om zoek naar nieuwe. Ik vond ze echter nog prima, en al helemaal als dat ons even de tijd gaf om te sparen voor nieuwe. Nieuwe krukken hoeven er echter niet meer te komen, want mijn moeder heeft de stoelen opnieuw bekleed en ze zijn echt prachtig!

Zelf een barkruk bekleden

Voor deze DIY vintage barkrukken ga je de barkruk zelf opnieuw bekleden. Hiervoor heb je blijkbaar een naaimachine, nietmachine en inzicht nodig. Oh, en een stuk stof natuurlijk. Het is soms een beetje een gefriemel, maar jij kunt het vast en zeker ook zelf.

Hoe bekleed je zelf een barkruk?

Het handigste is om eerst de stof eraf te halen en dan de stiksels los te maken. Op die manier heb je de oorspronkelijke stof als patroon voor je nieuwe zitting. Daarna is het enkel nog zaak om alles netjes te naaien en aan de onderkant vast te nieten. Piece of cake!

Vintage look creëren

Voor die vintage look heeft mijn moeder een oud wandkleed gebruikt om de zitjes te bekleden. Online zijn er heel veel oude wandkleden te vinden, maar je kunt natuurlijk ook naar de stoffenwinkel en een mooi stofje uitzoeken. 

Ben benieuwd naar jullie DIY vintage barkrukken, tag mij zeker even in je bericht of foto op Instagram of Facebook

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.