Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Vaderdag cadeautjes!

Speciaal voor deze Vaderdag heb ik drie leuke low-budget DIY cadeautjes gemaakt. Perfect voor papa’s die graag klussen, koken (of eten!) en keitoffe vaders zijn. En dat is jouw pa toch zeker!

Dus pak je knutselspullen uit de kast en ga aan de slag. Want een zelfgemaakt Vaderdag cadeau is toch het mooiste cadeau wat er is.

DIY Duimstok

DIY vaderdag cadeau idee gepersonaliseerde duimstok

Nodig?

 • Duimstok
 • Zwarte verfspray
 • Gouden acryl verf
 • Kwastje
 • Afplaktape

Hoe maak je deze duimstok?

Het eerste wat ik deed was de randjes afplakken van de duimstok, om daarna de duimstok (en het lelijke logo) over te spuiten met de zwarte metallic verf. Nadat die verf goed gedroogd was, heb ik met gouden metallic acryl verf een tekstje erop geschilderd. Je kan natuurlijk geheel zelf kijken wat je erop zet, ik schilderde het woord “papa” erop met twee hartjes. Op de andere kant schreef ik de tekst “♥ ya so much & more”. Want ik hou zoooooooooooooveel van mijn papa (en nog meer!).

DIY Keigaaf fotolijstje

DIY vaderdag cadeau idee: fotolijstje pimpen met stenen

Nodig?

 • Fotolijstje
 • Deco stenen
 • Lijmpistool
 • Optioneel: glassmarker

Hoe maak je dit keigave fotolijstje?

Oké deze DIY is een klassieker, maar blijft zo leuk! En ook nog eens super makkelijk te maken. Je pakt gewoon een fotolijstje, een lijmpistool en wat stenen. Zelf heb ik een lijstje gehaald bij de Action en de stenen bij de tuinmarkt. De stenen lijm je vast op het lijstje en je hebt direct een keigaaf fotolijstje! Om het helemaal af te maken heb ik op het glas de tekst “You rock” geschreven, maar je kan er natuurlijk ook een leuke foto van jullie samen indoen.

DIY Gebrand broodplankje

Nodig?

Hoe maak je dit gebrande broodplankje?

Voor deze DIY gaan we met een houtbrander aan de slag. Het was voor mij de allereerste keer dat ik hiermee ging werken, dus het was even wennen. Sowieso is het even oppassen geblazen, want die brander wordt heel heet! Op het broodplankje heb ik eerst de gewenste tekst geschetst en daarna voorzichtig overgetrokken met de houtbrander. Deze werkt als een soort pennetje, maar dan brand je de tekst in het hout. Het resultaat is echt zo tof!

Welk DIY Vaderdag cadeau geef jij aan jouw papa?

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

diy-paashaas-servet-vouwen-11

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

15 reacties

 1. Linda
  4 juni 2018

  Wat is de gebrande broodplank leuk zeg! Mijn vader is helaas nooit in de keuken te vinden maar liefde gaat zeer zeker wel door de maag. Dus ik denk dat ik advocaat maak volgens oma’s recept ☺️

  • Grace
   4 juni 2018

   Oh! Ook lekker smullen zeg. Zelf ben ik dan weer geen held in de keuken haha

 2. Sofie
  4 juni 2018

  Het plankje vind ik het leukste!

 3. Felice Veenman
  4 juni 2018

  zo dat is wel even iets anders dan een steen met :”je bent een kei van een vader”!Echt leuk hoor

 4. Eva
  4 juni 2018

  Dat broodplankje is super! Zou ik zelf ook nog wel kunnen schenken.

  Liefs, Eva

 5. Frederique
  4 juni 2018

  Leuk en makkelijk het fotolijstje. Thanks voor de tip ?

 6. Wanda
  4 juni 2018

  Ik denk dat het vooral leuk is voor kinderen om zoiets aan hun vader te geven. Zelf doen we er niks aan, eigenlijk nooit gedaan trouwens. Mijn ouders hebben het altijd onzin gevonden.

 7. Blog & Beauty
  4 juni 2018

  Wat een leuke ideeën om zelf te doen. Ik denk dat er lekker voor ga zitten met mijn dochtertje en dat we lekker gaan klussen.

 8. Maaike
  5 juni 2018

  Dat broodplankje vind ik helemaal leuk! Ik geloof dat ik voor het laatst een vaderdagcadeautje gemaakt heb op de lagere school ?

 9. Reshma
  5 juni 2018

  Wat een super leuke ideetjes, vooral dat broodplankje.

 10. alex
  5 juni 2018

  Leuke tips! Ik vind vooral de brood/borrelplank het leukst.

 11. Mandy
  13 juni 2018

  Super leuk Grace!
  Toevallig ook een tip waar we de blanco broodplankjes kunnen halen?

  Ik denk dat ik deze ideeen misschien ook even bewaar voor de juffenbedankjes ?

  • Grace
   13 juni 2018

   Jazeker heb ik daar ook een tip voor! Ik heb de mijne gehaald bij de Xenos voor nog geen 5 euro. Ideaal!

   Oh, ja, inderdaad ook leuke cadeautjes voor andere gelegenheden, zoals juffenbedankjes.

   Succes met maken 😀

 12. Kreanimo
  13 juni 2018

  Super toffe ideetjes zeg!

  Ik ontdek net jouw blog! Wat tof! Helemaal mijn ding!

  • Grace
   13 juni 2018

   Wat leuk dat je mijn blog hebt ontdekt Ilse!

   Elke week vind je hier nieuwe blogs met DIY, inspiratie en meer. Hopelijk zie ik je dan weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.