Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY thuis echo: mijn ervaring met MyBabywatcher

Tijdens mijn zwangerschap gaf ik mijn vriend een speciaal cadeau voor Vaderdag: de Babywatcher. Met dit apparatuur konden wij een week lang thuis echo’s maken en spieken naar ons kleintje. Hoe dit precies werkt en mijn ervaring ermee, lees je nu hieronder.Wist je dat je tijdens jouw zwangerschap standaard ‘maar’ twee echo’s krijgt? Zelf dacht ik altijd dat je bij elke controle even mocht spieken naar je kleintje in je buik. Maar nope.. na de termijnecho rond de 12 weken, een pretecho met 15 weken en de 20-wekenecho was mijn spiekmomentjes voorbij.

Zelf thuis echo’s maken

Op een van de vele mamabeurzen maakte ik kennis met MyBabywatcher. Hiermee zou je gemakkelijk en veilig zelf thuis echo’s kunnen maken. Het enige wat je nodig zou moeten hebben was een stopcontact en internet. Dat wilde ik wel eens proberen.

Hoe werkt MyBabywatcher?

De Babywatcher is een klein mobiel echoapparaat dat je kunt huren via de website. Je kiest daar jouw ‘arrangement’ (je kunt kiezen tussen 3, 7 of 21 dagen) en selecteer welke dag jij het toestel graag wilt ontvangen thuis.

Die dag ontvang je dus een grote gele koffer met daarin de Babywatcher (het echotoestel), een laptop en een tube echogel.

De laptop en echotoestel stop je beide in het stopcontact en daarna sluit je het toestel aan op de laptop. Je opent het programma, log in, spuit wat gel op je buik en rollen maar!

Mijn ervaring met MyBabywatcher

Je kunt elke dag meerdere echo’s maken van 10 minuten ieder. Die meerdere echo’s zijn stiekem gewoon meerdere pogingen, want hier moest ik echt even oefenen. Ook had ik vaak geen idee of en wat ik nu precies zag. Na een dag of 3 zag ik het opeens allemaal een stuk helderder en duidelijker! Wij hebben de kleine zelfs zien zwaaien en duimen in mijn buik. Zo bijzonder. Ook kwamen wij erachter dat de baby het liefste rechts lag met zijn kont omhoog. Zo grappig om te zien dat hij in mijn buik al bepaalde voorkeuren had.

Ik zou daarom ook aanbevelen om de Babywatcher zeker 7 dagen te huren. De drie dagen is net te kort en 21 dagen zou ik persoonlijk echt te lang vinden. Overigens zal je waarschijnlijk niet alle 7 dagen 10 keer naar je kindje gaan kijken, maar je raakt op die manier wel beter in de thuisecho maken. Na 3 dagen hadden wij in ieder geval nog niet echt door wat we nu zagen.

 

Mijn vriend vond het trouwens ook super geinig. Elke avond voor het slapen gaan keken wij gezellig samen naar ons kindje. Die momentjes met zijn drietjes waren zo leuk. Samen probeerden we te ontdekken wat nu zijn kont en hoofdje was, of wij zijn vingertjes konden tellen, etc. Een keer ging hij kijken of er ook iets in zijn buik zat, maar nee, we konden niets vinden daarin LOL.

Leuk vond ik dat je tijdens een echo ook foto’s kon maken en dat er dan direct ook een filmpje werd opgeslagen. Ik heb echt nog weken naar die filmpjes zitten kijken, waarop ons kindje lief aan het ronddobberen was in mijn buik.

Als ik een nadeel moet noemen is dat de Babywatcher qua scherpte niet zo heel scherp is. De echo’s bij de verloskundige waren veel duidelijker daardoor en daarop kon ik veel beter zien wat wat was. Nu moet ik bekennen dat wij het echotoestel huurde met 34 weken en ik denk dat dan eigenlijk de baby al te groot is voor echt mooie duidelijke beelden. Of het heeft misschien te maken met de restricties die ze hebben toegepast om het geslacht niet te verklappen? In ieder geval was bij ons het beeld iets wat wazig.

De volgende keer – ja, wij zouden ons zeer gezegend voelen mochten wij nog een kindje in de toekomst mogen verwelkomen – zou ik de Babywatcher zeker weer huren. Maar dan al met een week of 25.

En jij? Zou jij graag zelf thuis naar je kleintje in je buik willen kijken wanneer je maar wilt? Huur het echotoestel dan nu via MyBabywatcher.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights