Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

DIY strohoed met tekst

Posted on 2 min leestijd 1153 views

Kijk jij ook met verliefde ogen naar van die mega instagrammable strohoeden (of is het een flaphoed?) online? Nou, ik dus wel! Maar jemig zeg, de designer exemplaren kosten gewoon tientallen euro’s (mocht het niet in de honderd zijn). Gelukkig voor mij – en jou – zijn die toffe zomerhoeden met tekst prima zelf te maken.

Hallo vakantie! Vorige week reisde ik richting het prachtige Normandië om er even een paar daagjes tussenuit te zijn. Gewoon zomaar. Wat een luxe! Maar voordat ik ging, heb ik nog een leuke DIY gemaakt: deze strohoed met tekst!

Nu ik wat ouder ben, verbrand ik veel sneller dan vroeger. Geen idee waarom, maar het is toch wel slim dat mijn gezicht wat meer in de schaduw is. En mijn schouders trouwens ook. Oh, en dan lees ik ook nog graag een boekje op mijn strandstoeltje. Zo’n trendy flaphoed is dus echt ideaal! Zo zijn mijn schouders en gezicht uit de zon en het staat ook nog eens super stijlvol op foto’s. Want ja, daar denk ik natuurlijk ook aan :p

Veel geld wilde ik er echter niet aan uitgeven. Plus ik vind het stiekem altijd leuker om iets zelf te maken. Dus ik haalde een strohoed bij de Action voor anderhalve euro, een stuk touw, pakte mijn alleslijm en ging aan de slag. Het resultaat mag zeker op insta 😉

Benodigdheden:

 • strohoed (of flaphoed, of hoe die hoeden ook heten)
 • alleslijm
 • touw
 • lint
 • tape
 • potlood
 • aansteker

Hoe maak je deze DIY zomerhoed met tekst?

 1. Eerst schets ik met een potlood de gewenste tekst op de hoed. Zo weet ik of het uitkomt en hoe groot de letters moeten worden.
 2. Daarna trek ik met alleslijm een beetje bij beetje de potloodlijnen over met alleslijm.
 3. In de lijm leg ik dan het touw sierlijk neer en verzeker het met wat tape.
 4. De uiteindes van het touw laat ik smelten met een aansteker voor een nette afwerking.
 5. Rondom de hoed meet ik daarna het lint af en knip het op maat.
 6. De uiteindes hiervan lijm ik vast, zodat er nu ook een lint om het hoofdstuk zit.
 7. Even een uurtje laten drogen.
 8. En op naar het strand!

Bekijk hier de tutorial op YouTube:

Ideetjes voor teksten voor erop:

 • Seas the day
 • Beach, please
 • Sunday Everyday
 • Sunkissed
 • Do not disturb
 • Girls just wanna have sun
 • Sun where art thou?
 • Hello summer
 • Mrs. (en dan je naam)

Wat zou jij een leuke tekst vinden voor erop?

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
10x Roze planten voor in huis
DIY strohoed met tekst