DIY speenkoord met naam

SHARE:

Een speenkoord is voor mij een echte baby musthave! En ik denk dat elke ouder die eerst telkens het tutje kwijt was het met mij eens is. Nu is het heel eenvoudig om zelf een speenkoord te maken: geheel naar eigen smaak en mét naam!

Zo maak je zelf een speenkoord

Een speenkoord kun je op diverse manieren zelf maken. Zo kun je knopen, naaien of rijgen. Zelf heb ik gekozen om een kralen speenkoord te maken met naam. Deze maak je gemakkelijk zelf door meerdere kralen te rijgen aan een koordje. Simpel toch!

Voordat je zelf een speenkoord gaat maken, zijn er een paar veiligheidseisen die je moet weten: zo mag een speenkoord maximaal 22 cm lang zijn! Anders kan het koord namelijk om het nekje komen te zitten. Ik zou voor de zekerheid de speenkoord maximaal 15 cm lang maken. Volgens de veiligheidsregels moet het koord verder minimaal 6 mm breed zijn.

Wat heb je nodig?

  • Kralen van 12 tot 15 mm doorsnee
  • Letterkralen
  • Figuurkraal
  • Speenclip
  • Satijndraad van 1 m
  • Rijgnaald (ik gebruik graag deze wolnaalden daarvoor)
  • Tangetje

Stap-voor-stap een speenkoord rijgen

Stap 1 – Leg de kralen op volgorde klaar.

Stap 2 – Leg een lus in de draad met een stevige knoop. Let hierbij op dat de opening van de lus ruim genoeg is om straks de koord en clip doorheen te halen.

Stap 3 – Met de rijgnaald rijg je de kralen op de dubbele draad. Zelf reeg ik eerst de kralen op de ene draad en daarna pas op de tweede draad. Bij kralen waarbij het wat stroef ging, gebruikte ik het tangetje voor extra kracht om de rijgnaald erdoorheen te trekken.

Stap 4 – Knoop het uiteinde van de koord stevig vast aan de clip. Je kunt eventueel het overgebleven draadje verlijmen in de eindkraal.

En daarna is het enkel nog een kwestie van de speen eraan te doen.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

Ook leuk om te lezen

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.