Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY papieren vogeltjes

Een vogeltje maken uit een simpel strookje papier! Het is eenvoudig en heel leuk als decoratie voor de lente. Leg de papieren vogels bijvoorbeeld over je tafelstyling met Pasen of gebruik ze als servethouder of naamkaartjes.

Wat heb je nodig?

  • Tof en kleurrijk papier
  • Liniaal
  • Schaar

Zo maak je de papieren vogels

  • Voor elke papieren vogel heb je een strook nodig. Ik gebruikte daarvoor gekleurd kartonpapier met een vrolijk design. Neem de lange kant van je papier als lengte en knip stroken van 2 cm breed. Je kunt dit met de liniaal afmeten.
  • Knip de staart van de vogel door een driehoekje te knippen uit de ene kant.
  • Aan de andere kant van de strook knip je het hoofdje en de snavel van de vogel. Dit doe je door eerst een punt te knippen voor de snavel en dan rond naar buiten voor het hoofdje.
  • Maak vervolgens een losse knoop in het papier en vouw je vogeltje een beetje plat.

Deze eenvoudige papieren vogels zijn leuk om bijvoorbeeld een slinger te maken of als decoratie in een boeket bloemen. Zelf vind ik ze elk jaar erg schattig tussen de paastakken.

Stap voor stap in foto’s

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

diy-eierdopje-vouwen-gogracy-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.