Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Paashangers maken van papier

Over een maandje is het alweer Pasen! Tijd om de paasversieringen weer in huis te halen. Dit weekend ging mijn vriend en zoon samen op pad om een mooie paastak uit te zoeken. Thuis moest deze natuurlijk ook versiert worden en maakte ik leuke DIY paashangers van papier.

Deze paashanger van papier is een makkelijke en snelle DIY. Ook is het een leuk knutselwerkje om te doen met kinderen. Voor deze zelfgemaakte papieren paashangers gebruikte ik zelf dik knutselpapier van de Action in vijf verschillende pasteltinten. Zo is deze DIY paasdecoratie kleurrijk, maar oogt het alsnog rustig. Een fijne combi als je niet zo van de hele harde kleurtjes bent. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere kleurtjes of papier met fleurige dessins, de paaseieren iets groter maken of juist schattig klein: met deze DIY maak jij simpel jouw eigen leuke paashangers!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grace | DIY INTERIEUR MAMA (@graceschouteren)

 

Benodigdheden

   • Papier

   • Schaar

   • Lijm

   • Touw

  Werkwijze

  Van elke kleur pakte ik er een papiertje bij om een soort regenboog paashanger te maken. Het A5 papier vouwde ik eerst dubbel en knipte ik doormidden. Dit deed ik daarna nog een keer. Zo heb je uiteindelijk van elke kleur 4 losse blaadjes papier.

  Uit 1 stukje papier knipte ik mijn paasei mal. Je kunt ook hier een mal downloaden (of gebruiken als kleurplaat). Deze mal gebruik je vervolgens om ook uit de rest van je blaadjes dezelfde paasei te knippen.

  De uitgeknipte paaseitjes vouw je dubbel en lijm je met een plakstift op elkaar. Zelf koos ik ervoor om 5 en 10 vormen op elkaar te lijmen. Voordat je de eerste en laatste tegen elkaar lijm, leg je er nog een touwtje tussen in de vorm van een lusje. Hier kun je straks je paashanger aan ophangen.

  Tips

  Mijn paashangers bestaan uit 5 of 10 losse paaseieren, maar je kunt er ook 3 of 15 doen. Drie is hierbij wel echt het minimum. Verder geldt: hoe meer, hoe voller je paashangers van papier worden. Voor échte regenboog paashangers gebruik je natuurlijk alle kleuren van de regenboog op volgorde.

  paashangers papier paastak

  Paastak

  Na het maken van de paashangers, heb je natuurlijk ook een paastak nodig om ze in te hangen. Nu kan elke tak dienst doen als paastak, met of zonder takjes. Zelf vind ik het wel altijd tof als de paastakken krullen.

  Paasknutsels

  Wil je graag meer knutselen voor Pasen? Misschien vind je de pompon paashangers of mijn blogpost over het maken van schattige paashaasjes van klei ook leuk.

  Ga jij deze paashangers van papier maken? Ik vind het altijd leuk als je het resultaat met me deelt. Stuur mij zeker even een foto door of tag me op Instagram @graceschouteren.

  Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

  Ook leuk voor jou

  diy-valentijn-kaarten-gogracy

  Meer DIY inspiratie

  Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.