DIY Paaseieren van beton

Posted on 2 min leestijd 26 views

Over een maandje is het alweer Pasen! Ik vind het dus de hoogste tijd om weer te beginnen met het huis te versieren met wat paastakken, tulpen en vrolijke paasdecoratie. Nog inspiratie nodig? Wat dacht je dan van deze leuke DIY paaseieren van beton?

Dit wordt mijn eerste Pasen in ons ‘af’ huisje en ik heb helemaal zin om het een beetje leuk aan te kleden. Maar eigen paasspulletjes heb ik nog nog niet en in de winkels vind ik het al vaak een beetje kitscherig. Na een beetje inspiratie opdoen op Pinterest kwam ik van die leuke paaseieren tegen van beton. Perfect voor in een industriële woonstijl en ook nog eens tof om zelf te maken.

Dus op een vrijdag pakte ik een overgebleven zak beton en ging aan de slag. Ik gebruikte echte eieren als mal en daarna was het nog een dagje wachten totdat het beton was uitgehard. Dit was allemaal gelukkig even makkelijk als gedacht en nu heb ik deze leuke betonnen paaseieren om neer te zetten als decoratie.

diy paaseieren van beton

Nodig?

Eieren
Restje betonmix
Plastic bakje
Water

Voordat je begint is het slim om even de tafel te beschermen met bijvoorbeeld een opengeknipte vuilniszak en bescherm ook je eigen kleding met bijvoorbeeld een klusschort. Het mixen kan namelijk nog wel eens spatten.

Stap 1

Maak in het ei een klein gaatje aan de onderzijde. Maak het gat groot genoeg om het ei en eigeel eruit te krijgen en spoel de schil goed om. Dit is nu jouw pal.

Stap 2

Maak nu het beton aan. Zelf heb ik dit op gevoel gedaan door telkens een beetje betonpoeder en water toe te voegen. Tussendoor even goed roeren totdat het een egale pap wordt. De pap hoeft niet te stevig te zijn, want we gaan later het beton nog in de eierschalen schenken.

beton schenken in de eieren

Stap 3

Nu kunnen we het betonmengsel rustig schenken in de eierschalen. Met een stokje kun je daarna even roeren, zodat het beton beter kan verdelen en de luchtbubbels eruit kunnen.

Stap 4

Laat de betoneieren vervolgens minimaal 24 uur uitharden.

pellen van een betonnen ei

Stap 5

Wanneer het beton is uitgehard, gaan we de mal – of te wel de eierschaal – verwijderen. Je kan dit doen door gewoon het ei te pellen.

Stap 6

Je kan nu de betonnen paaseieren versieren naar eigen smaak. Lijm er bijvoorbeeld een veertje op, bindt er een strikje omheen of verf – zoals mij – de eieren.

Nog even kijken hoe ik deze betonnen eieren heb gemaakt? Bekijk dan ook de DIY vlog op mijn YouTube kanaal.

diy idee betonnen paaseieren
Groetjes

Wil jij niets missen? Abonneer op de nieuwsbrief

Voer je email adres in en ontvang naast de nieuwste content ook exclusieve tips.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.