DIY paaseieren van beton

Each product we feature has been independently selected and reviewed by our editorial team. If you make a purchase using the links included, we may earn commission.

SHARE:

Binnenkort is het alweer Pasen! Ik vind het dus de hoogste tijd om weer te beginnen met het huis te versieren met wat paastakken, tulpen en paasdecoratie. Nog inspiratie nodig? Wat dacht je dan van deze stoere paaseieren van beton?

Dit wordt mijn eerste Pasen in ons ‘af’ huisje en ik heb helemaal zin om het een beetje leuk aan te kleden. Maar eigen paasspulletjes heb ik nog nog niet en in de winkels vind ik het al vaak een beetje kitscherig. Na een beetje inspiratie opdoen op Pinterest kwam ik van die leuke paaseieren tegen van beton. Perfect voor in een industriële woonstijl en ook nog eens tof om zelf te maken.

Dus op een vrijdag pakte ik een overgebleven zak beton en ging aan de slag. Ik gebruikte echte eieren als mal en daarna was het nog een dagje wachten totdat het beton was uitgehard. Dit was allemaal gelukkig even makkelijk als gedacht en nu heb ik deze leuke betonnen paaseieren om neer te zetten als decoratie.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je paaseieren van beton?

Maak in het ei een klein gaatje aan de onderzijde. Maak het gat groot genoeg om het ei en eigeel eruit te krijgen en spoel de schil goed om. Dit is nu jouw pal.

Maak nu het beton aan. Zelf heb ik dit op gevoel gedaan door telkens een beetje betonpoeder en water toe te voegen. Tussendoor even goed roeren totdat het een egale pap wordt. De pap hoeft niet te stevig te zijn, want we gaan later het beton nog in de eierschalen schenken.

Nu kunnen we het betonmengsel rustig schenken in de eierschalen. Met een stokje kun je daarna even roeren, zodat het beton beter kan verdelen en de luchtbubbels eruit kunnen.

Laat de betoneieren vervolgens minimaal 24 uur uitharden.

Wanneer het beton is uitgehard, gaan we de mal – of te wel de eierschaal – verwijderen. Je kan dit doen door gewoon het ei te pellen.

Je kan nu de betonnen paaseieren versieren naar eigen smaak. Lijm er bijvoorbeeld een veertje op, bindt er een strikje omheen of verf – zoals mij – de eieren.

diy idee paaseieren van beton
benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

related posts

Leave A Reply

Your email address will not be published.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.