DIY: Maak je eigen bamboe tafellamp

Je neemt: een bamboe lantaarn, een snoer en een lampje. Het resultaat: een mooie bamboe tafellamp! Deze simpele DIY is gemakkelijk zelf te maken en natuurlijk leg ik je in deze blog stap-voor-stap uit hoe jij je eigen tafellamp maakt.

Benodigdheden om een tafellamp te maken

Nodige gereedschap

  • (Kleine) schroevendraaier
  • Boor
  • Gatenzaag
  • Potlood
  • Striptang
  • Figuurzaag

Tafellamp maken: stap-voor-stap

Stap 1: Maak eerst de pootjes voor de tafellamp. Van een restje hout hebben wij de pootjes afgetekend en gezaagd met een figuurzaag.

De pootjes

Stap 2: Boor nu met de gatenzaag een gat in de onderzijde van de lantaarn en met de boor een gat door de houten pootjes. Doe dit voorzichtig zodat het bamboe niet breekt.

Stap 3: Bevestig vervolgens de fitting in het gat en sluit het snoer hierop aan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klaar elektriciteitssnoer met fitting of een snoer per meter kopen met een losse fitting, schakelaar en stekker om een lamp te maken. (Dit vind je eenvoudig bij de bouwmarkt of online op snoerboer.nl)

Stap 4: Als laatste draai je de lamp erin en stop je de stekker in het stopcontact. Simpel hé!

Groetjes Grace

Groetjes Grace

Als ik het kan, dan lukt het jou zeker ook!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com, Fonq of Babypark

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.