Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY Low-budget bureau

DIY Low-budget bureau

Tijdens de coronacrisis zijn we massaal aan het klussen geslagen. Misschien heb jij ook wel de smaak te pakken gekregen en is het tijd voor een nieuw project! In deze blog lees je hoe je zelf een bureau maakt voor een klein prijsje.

Een eigen bureau maken is bovendien ideaal als je bijvoorbeeld een kleine kamer hebt waar een standaard model niet in past, of als je juist een hip bureau wilt hebben dat niemand anders heeft. Hieronder lees je stap voor stap hoe jij jouw eigen low-budget bureau creëert: helemaal afgestemd op jouw wensen!

Stap 1: Meten is weten

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk om vast te stellen hoeveel ruimte je hebt, en waar je je bureau voor wilt gebruiken. Begin daarom eerst met het opmeten van de ruimte. Waar komt je bureau te staan? Hoe hoog moet je bureau worden en hoe diep? Vergeet ook niet om de ruimte voor de stoel mee te rekenen, je moet immers nog wel comfortabel kunnen zitten achter je unieke bureau! Als je de ruimte één keer goed opgemeten hebt kan je gaan bepalen hoeveel werkruimte je wilt hebben. Bedenk hoeveel ruimte je minimaal nodig hebt voor bijvoorbeeld je laptop, schrijfgerei en boeken en houdt hier rekening mee bij het bepalen van de grootte van het werkblad. Heb je alles goed opgemeten? Mooi! Dan kan je door naar stap 2.

Stap 2: Het werkblad zagen

Het werkblad bepaalt grotendeels de look van je nieuwe bureau. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar werkblad kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een bureaublad maken van bijvoorbeeld spaanplaat. Spaanplaten zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt. Het is dus een fijne low-budget optie. Daarnaast zijn spaanplaten momenteel helemaal hip, waardoor ze de perfecte basis vormen voor jouw werkblad.

Nieuwsgierig naar een voorbeeld van een bureaublad van spaanplaat? Gemma maakte deze DIY Low-budget bureau en laat graag het resultaat zien van haar nieuwe werkkamer.

Neem de afmetingen van je bureaublad mee naar de bouwmarkt. Meestal hebben bouwmarkten een eigen zagerij waar ze jouw bureaublad van spaanplaat direct voor je op maat kunnen zagen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is schuren en eventueel in een mooi kleurtje te verven.

Stap 3: De poten bevestigen

Nu rest enkel de poten nog. Het onderstel van je bureau kan je helemaal naar eigen smaak samenstellen. Bouwmarkten of interieurzaken hebben vaak losse bureaupoten of modules te koop die je gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Bij de Bbouwmarkt vind je bijvoorbeeld van die trendy haarspeld poten en bij de bekende Zweedse winkel vind je hele mooie – en zeer goedkope – schragen. Zo kan je zelf bepalen of je een clean bureau wilt met ranke poten, of juist extra bergruimte met grote ladenblokken. Heb je een erg lang werkblad? Vergeet dan niet om het blad extra te ondersteunen in het midden. Zo voorkom je dat je zelfgemaakte bureau door gaat zakken!

Groetjes

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights