Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Knutsel samen een Moederdag schilderij

Een zelfgemaakt cadeau is altijd een goed idee om te geven met Moederdag! En dit jaar knutselde mijn dreumes, bijna peuter, een prachtig kunstwerk voor aan de muur. Wil jouw kind ook graag een Moederdag schilderij knutselen? Ik laat je twee knutsel ideeën zien die makkelijk te maken zijn, met een klein beetje hulp van papa (of oma, opa, tante, oom, etc.).

Een dreumes of peuter kliedert er natuurlijk het liefste erop los. En dat kan ook prima met dit DIY schilderijtje met tekst. Je plakt gewoon met schilderstape de letters van ‘Mama’ of ‘Ma’ af op het canvasdoek. Vervolgens kan jouw kind naar hartenlust het doek verven. Wellicht metalle kleuren van de regenboog of – zoals mijn zoontje – vooral met zwart. Want dat vindt hij zo mooi hihi. Na het knutselen nog even laten drogen en daarna kun je voorzichtig de tape eraf halen. Het resultaat zal zeker stralen aan de muur.

Benodigdheden

Zo maak je een DIY schilderij met tekst

DIY Schilderij met bloem handafdruk

Heel leuk is ook een schilderij met bloemen, gemaakt van zijn handafdruk, vingertoppen en wellicht ook een voetafdruk. Hier heeft je dreumes wel iets meer hulp bij nodig, maar een wat ouder kind kan dit prima zelf maken. Zelf verfde ik de steeltje op het canvas en daarna mocht zoonlief op elk steeltje met zijn hand, zijn vingers en zelfs zijn voet er bloemen van maken. Dat is nog eens dolle pret! (Al vond hij het wat minder dat hij niet lukraak erop mocht verven.)

Knutselen voor Moederdag: nog meer ideeën

Wil je nog meer knutselen met je kind voor Moederdag? Of ben je op zoek naar leuke DIY ideeën? Kijk ook eens naar deze tips:

Maak bijvoorbeeld een leuk kussen voor Moederdag, een theekaarsje of als je kindje heel klein is een handafdruk in zoutdeeg. Het recept daarvoor (veilig en eetbaar) vind je hier

Vlog mij voor meer knutselinspiratie op Instagram en abonneer je op mijn YouTube kanaal. En stuur mij ook zeker even een berichtje als je zelf aan de slag bent gegaan met deze DIY.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.