Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY klei schaaltje met abstract gezichtje

DIY klei schaaltje met abstract gezichtje

Van sierkussens tot aan bloempotten en wandkleden: overal in huis zien we gezichten terugkomen. Alles lijkt tegenwoordig een gezicht te hebben. Face line art is duidelijk een woontrend dit jaar en het goede nieuws: het is makkelijk zelf te knutselen! Zo zag ik in de Vtwonen DIY kunstzinnige kleischaaltjes. Nu is het maken van schaaltjes met klei niet nieuw, maar een abstract gezichtje maakt het weer een must om zelf te DIY-en.

Toevallig had ik nog een verpakking van luchtdrogende klei van de Action in de kast. Deze heb ik eerder gebruikt voor leuke paashangers van klei en had ik bewaard om – ooit – weer wat mee te knutselen. Op een regenachtige dag ging ik dus aan de slag met deze klei met betonlook. En oh, wat is luchtdrogende klei toch fijner te kneden dan klei dat je moet bakken.

Deze DIY is een

Ik had genoeg klei voor een medium groot schaaltje van klei. Leuk om bijvoorbeeld sieraden in te leggen of andere frutsels. Al vind ik het stiekem veel te mooi om te bedekken met troepjes. Het is echt een juwelenschaaltje geworden om in het zicht te hebben! Hieronder vertel ik je precies hoe jij ook een abstract gezicht schaaltje van klei maakt.

Play Video

Nodig

Zo maak je het

 • Neem de helft van de klei uit het pakje en sluit de rest goed af in een bakje, zodat de rest van de klei niet uitdroogt.
 • Rol de klei met een deegroller uit op een vlakke werkondergrond.
 • Vorm de schaaltjes. Snijd met een mesje of vouwbeentje de gewenste vorm uit. Leg daarvoor een kom omgekeerd op de klei en snij langs de randen een rondje uit. Het klei dat je eraf hebt gesneden, en dus overbodig was, bewaar je voor de volgende stap.
 • Rol het overtallige klei tot een soort worstje en rol dit uit tot een lange lap.
 • Deze lap boetseer je langs je ronde schaaltje. Hierdoor krijg je een mooie opstaande rand.
 • Maak een vinger nat met wat water en strijk hiermee langs de randen. Dit zorgt ervoor dat er geen gaten tussen de bodem en de rand meer zijn.
 • Ook voor ruwe randjes of deukjes maak je de klei een beetje nat. Door het water wrijf je deze imperfecties gemakkelijk weg.
 • Rol nu stukjes klei tot lange, egale sliertjen of balletjes en maak abstracte gezichten op de klei schaaltjes. Op Pinterest vind je veel lijntekeningen ter inspiratie.
 • Met een beetje water plak je jouw ogen, neus en mond vast op je schaaltje. Druk voorzichtig aan.
 • Laat een nacht drogen.
 • Nu de klei droog is, schuur je nog zachtjes langs de rand je schaaltje glad. Al blijft het imperfecte handmade effect ook erg leuk!
 • Als laatste breng je nog een laagje vernis of verf aan om je klei schaaltje helemaal af te maken!
 • Eenmaal droog kun je het gebruiken als sieradenschaaltje. Zelf gebruik ik het nu in de keuken als lepelhouder. Want ja, dit schaaltje met abstract gezicht moet gezien worden!

pin voor later

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.