Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Kerstkrans met mini-kerstboompjes

Wie denkt aan een kerstkrans, denkt misschien wel aan die kitscherige kerststukjes van vroeger. En hoe leuk dat stiekem ook is, maak je tegenwoordig gemakkelijk zelf een prachtig exemplaar dat perfect past in jouw instagrammable interieur. Voor de liefhebbers van kerst, design en DIY heb ik daarom deze simpele tutorial, waarmee je je eigen kerstkrans met mini-kerstboompjes maakt.

Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst een kerstkrans voor aan de deur. Anno 2020 is het een beetje traditie geworden dat ik er eentje maak. Dit jaar ging ik aan de slag met rozemarijn en mini-kerstboompjes. Onze buurman kwam namelijk aan met een emmer vol rozemarijn uit de tuin en ik had nog versiering van mijn kerststukje bewaard, waaronder de mini-kerstboompjes. Ik koos er voor om de krans qua aankleding rustig te houden, maar je kan natuurlijk ook de hele krans vol steken met tientallen boompjes.

Benodigdheden

  • mini-kerstboompjes
  • Kerstgroen (ik koos voor rozemarijn)
  • andere versiering voor in een kerststukje
  • metalen cirkel
  • visdraad
  • snoeischaar
  • optioneel: lijmpistool

Zo maak je de kerstkrans met mini-kerstboompjes

Ik ben begon deze DIY met het klein knippen van de rozemarijn. Daarna pakte ik de metalen cirkel erbij. Ik pakte telkens een bosje rozemarijn en maakte deze vast aan de cirkel door er doorzichtig visdraad omheen te wikkelen. Ik ging door totdat de metalen cirkel helemaal bedekt was met groen.

Tijd om de kerstkrans te versieren! Ik gebruikte hiervoor mini-kerstboompjes en andere versiering die gebruikt worden voor kerststukjes. Het voordeel hiervan is dat de decoratie al een ijzeren pin hebben en je ze gemakkelijk in je krans kunt steken.

Mocht je kerstversiering willen gebruiken zonder pin, dan kun je altijd het lijmpistool erbij pakken en de kerstdecoratie daarmee vastlijmen aan je krans.

En klaar is je krans!

Ga je zelf aan de slag met het maken van een kerstkrans? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Deel je kerstkrans op Instagram en tag me in je bericht, zodat ik jouw creatie kan bewonderen.

Bekijk voor nog meer kerstkrans inspiratie:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Ook leuk voor jou

diy-ah-winterdorp-inspiratie

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.