DIY Kaarssok knutselen

Posted on 1 min leestijd 1193 views

Vind je toevallig een kapotte sok? Niet weggooien hoor! Want hier kan je een leuke kaarssok van knutselen. In deze video leg ik je uit hoe je deze snelle en goedkope DIY in elkaar zet.

Tijdens het opruimen van de kerstspullen had ik ook een kerstkaars in handen. Je weet wel, een gewone kaars in een glas met daarop een “Christmas” en nog meer kerstige dingen. Hmm.. wat moest ik daar nu mee doen? Opbergen? Weggooien? En toen bedacht ik opeens een ander plannetje: laat ik ermee gaan knutselen! Zo ontstond bij mij het idee voor deze DIY kaarssok. Ik pakte er een kapotte sok bij van Paco en haalde bij de Action een zakje knopen. Aan het einde was ik een kwartiertje verder en maar 50 cent armer. Dat is nog eens leuk knutselen.

Nodig:

 • een kerstkaars
 • een kapotte sok
 • garen
 • een borduurnaald
 • schaar
 • knopen
Benodigdheden DIY kaarssok knutselen

Hoe maak je de kaarssok?

Eigenlijk is deze kaarssok echt super makkelijk. Eerst pas je de sok om de kaars heen en knip je de sok op maat. Vervolgens versier je de sok met de knopen, die je vastnaai. En tadaa, je hebt een kaarssok!

Wil je meer zien over deze kaarssok en hoe ik dezen in elkaar heb geknutseld? Bekijk dan zeker even het DIY filmpje.

Ben sowieso benieuwd wat je van de video vindt. Het is immers mijn allereerste in deze vorm en ik vond het toch best spannend zo in de camera praten.

DIY Kaarssok knutselen
Het resultaat
Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • nicole orriens
  10 januari, 2018

  Dat heb je leuk gedaan zeg! Een originele manier om een sok een tweede leven te geven ; )

 • Marion
  10 januari, 2018

  Wat een leuk blog heb je. Ik hou van DIY artikelen met materiaal dat je in eerste instantie weg zou gooien. Dus ik ga je volgen.

 • Michelle Dutoit
  10 januari, 2018

  Leuk ideetje! Ideaal om die verloren sokken nog een bestemming te geven.

 • Quirina
  10 januari, 2018

  Wat leuk gedaan, ik zou er eigenlijk niet op gekomen zijn.

 • Marjan
  10 januari, 2018

  Hahaha super grappig verzonnen. Hier had ik echt nog nooit van gehoord

 • Felice Veenman
  10 januari, 2018

  hoe kom je op het idee! ook erg handig om je single sokken op te maken! De video is duidelijk!

 • Wat een superleuk idee! Zeker voor kaarsen die bijvoorbeeld al voor de helft op zijn; die gaan er dan door het glas vaak toch een beetje dom uitzien. Dit kan ik ook wel eens proberen!

 • Heleen Schrijvershof
  11 januari, 2018

  Wat leuk bedacht! Ik ben niet zo van het knutselen met die kleine dingen, maar ik denk dan wel meteen aan een leuk project voor met m’n zoontje bijvoorbeeld. Je video is duidelijk. Leuk dat je ‘m vanaf verschillende punten hebt gefilmd! En bedankt voor de tip over de knopen bij de Action. Logisch eigenlijk, maar ik zocht knopen om een jasje te upgraden en ik had eigenlijk helemaal niet aan de Action gedacht.