Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY houten dierenlampje in de babykamer

DIY houten dierenlampje in de babykamer

Bij mijn zoektocht naar een lief lampje voor in de babykamer kwam ik opeens op een ander idee: ik ga zelf een lampje maken! En niet zomaar een lampje, een lampje in de vorm van een vogeltje. Dit was verrassend makkelijk met mijn Dremel multitool. Wil jij ook een eigen houten wandlamp maken? Hieronder vertel ik je stap voor stap hoe jij zelf ook een DIY dierenlampje kunt maken.

Jeej, ik heb een nieuwe tool in huis: een Dremel! Mijn Dremel 4250 multitool komt met 45 accessoires en je kunt er echt vanalles mee: graveren, slijpen, polijsten, snijden, schuren en zagen. Kortom, een ideale tool voor een DIY-er.

Zelf ging ik met de Dremel aan de slag met de cutting tool om een figuur te zagen. Maar je kunt er ook mee graveren op leer of snijden in glas. Yes, ik heb al wat nieuwe DIY-ideetjes in gedachte.. Maar voor nu laat ik jullie dus zien hoe je zelf een houten wandlampje maakt voor in de baby-/kinderkamer. Zelf koos ik voor een dierenlampje in de vorm van een vogel, maar je kan natuurlijk ook een maanlamp maken of een ballonlamp of wandlamp in de vorm van een vos, en ga zo maar door.

Video tutorial Vogellamp

Benodigdheden

De Dremel Multitool

Werkbeschrijving dierenlamp

Stap 1: Vogeltje tekenen

Allereerst teken je (het silhouet van) jouw vogeltje of een ander dier op de houten plaat.

Stap 2: Figuur uitzagen

Klem de houten plaat goed vast aan je werkbank met de lijmklemmen. Vervolgens pak je de Dremel Multitool en bevestig je de cutting kit. Hiermee kun je gecontroleerd figuurzagen. Zet de Dremel schuin op je houten plaat, hou de multitool met twee handen vast en begin te zagen. Neem gerust de tijd en vergeet je veiligheidsbril niet voor het rondvliegende zaagsel. Tussen de bijhorende accessoires van de Dremel 4250 zit verder ook een schuurband met opspandoorn. Hiermee kun je de randen glad schuren.

Stap 3: Lichtbakje maken

Zaag vervolgens vier plankjes om een lichtbakje te maken. Op een van de plankjes teken je met behulp van de fitting een cirkel. De cirkel is weer handig uit te zagen met de Dremel en cutting kit. Daarna lijm je met de houtlijm de andere plankjes ertegenaan, zodat je een lichtbakje krijg. Laat het een nachtje drogen. En lijm vervolgens het bakje aan je figuurtje vast. Laat ook dit weer goed drogen.

Stap 4: Verven

Vervolgens verf je jouw figuurlamp in een kleur naar wens. Laat wederom goed drogen.

Stap 5: Lamp bevestigen

Nu is het tijd om er een lampje van te maken. Haal het snoer door het gat heen en zorg ervoor dat het snoer lang genoeg is zodat je straks nog speling hebt met waar je de lamp gaat ophangen. Aan de ene kant van het snoer bevestig je nu de stekker en aan de andere kant de fitting. Benieuwd hoe? Dat laat ik uitgebreid zien in de DIY lamp van bamboe. Draai er nog een klein lampje in.

Stap 6: Ophangen

Tot slot heb ik nog een gaatje geboord in de achterkant van mijn lichtbakje een groter gaatje met daarboven direct een kleiner gaatje. Dit wordt het ophangsysteem. Daarna was het een kwestie van aftekenen, twee schroefjes in de muur boren en dit DIY vogellampje ophangen.

Ik vond het super leuk om met mijn nieuwe gereedschap aan de slag te gaan! Je kan er dankzij de vele accessoires zoveel dingen mee. In de toekomst zul je de Dremel multitool zeker vaker tegenkomen tijdens mijn DIY’s. Ik heb al een paar ideetjes, waarbij de Dremel multitool perfect is.

Hier hangt het zelfgemaakte wandlampje in ons babyhoekje en het past prachtig bij het behang van Newbie. Het vogeltje straalt echt naast het wiegje en het geeft subtiel licht. Perfect voor de nachtelijke voedingen en vieze luiers straks.

Wat vind jij van deze gevogelde DIY voor in de babykamer? Laat een reactie achter, dat vind ik leuk!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Dremel.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.